Το ΔΝΤ παρουσίασε ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα γνωστό ως που υποτίθεται ότι θα φέρει επανάσταση στην παγκόσμια οικονομία

Ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα μόλις κυκλοφόρησε, αλλά το 99 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει ιδέα τι ακριβώς συνέβη. Η «Καθολική Νομισματική Μονάδα», γνωστή και ως «Unicoin», είναι ένα «διεθνές ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας» που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με όλα τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα. Αυτό θα πρέπει να πυροδοτήσει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, γιατί η ευρεία υιοθέτηση ενός νέου «παγκόσμιου νομίσματος» θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την παγκοσμιοποιητική ατζέντα. Το ΔΝΤ δε δημιούργησε αυτό το νέο νόμισμα, αλλά αποκαλύφθηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση του ΔΝΤ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα:

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σήμερα, στις εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το 2023, η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA) ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) που ενισχύει τη νομισματική κυριαρχία των συμμετεχουσών κεντρικών τραπεζών και συμμορφώνεται με την πρόσφατη συστάσεις για την πολιτική περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που προτείνονται από το ΔΝΤ.

Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), που συμβολίζεται ως Χαρακτήρας ANSI, Ü, είναι νομικά ένα χρηματικό εμπόρευμα, μπορεί να συναλλάσσεται σε οποιοδήποτε νόμισμα διακανονισμού νόμιμου χρήματος και λειτουργεί σαν ένα CBDC για την επιβολή τραπεζικών κανονισμών και την προστασία της οικονομικής ακεραιότητας του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η νέα «Καθολική Νομισματική Μονάδα» δημιουργήθηκε από τη Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος.

Ποια είναι λοιπόν στον κόσμο η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος;

Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα μέχρι που άρχισα να κάνω έρευνα για αυτό το άρθρο.

Το δελτίο τύπου αναφέρει πως ο οργανισμός αποτελείται από «κυρίαρχα κράτη, κεντρικές τράπεζες, εμπορικές και λιανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα»:

Το DCMA είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράσπιση καινοτομιών ψηφιακών νομισμάτων και νομισματικής πολιτικής για κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες. Η συμμετοχή στο DCMA αποτελείται από κυρίαρχα κράτη, κεντρικές τράπεζες, εμπορικές και λιανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Βασικά, ακούγεται σαν μια μυστικοπαθής κλούβα διεθνών τραπεζών και εθνικών κυβερνήσεων να συνωμοτεί για να πιέσει αυτό το νέο νόμισμα κάτω από το λαιμό μας.

Μας λένε ότι η «Καθολική Νομισματική Μονάδα» είναι «Crypto 2.0» και όσοι τη δημιούργησαν ελπίζουν πως θα υιοθετηθεί ευρέως από «όλα τα εκλογικά τμήματα μιας παγκόσμιας οικονομίας»:

Το DCMA εισάγει την Καθολική Νομισματική Μονάδα ως Crypto 2.0 επειδή καινοτομεί ένα νέο κύμα κρυπτογραφικών τεχνολογιών για την υλοποίηση ενός δημόσιου νομισματικού συστήματος ψηφιακού νομίσματος με ένα ευρέως διαδεδομένο πλαίσιο υιοθέτησης που περιλαμβάνει περιπτώσεις χρήσης για όλες τις εκλογικές περιφέρειες σε μια παγκόσμια οικονομία.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αυτό μου ακούγεται πολύ σκιερό.

Φυσικά η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος δεν είναι η μόνη που εργάζεται για ένα νέο ψηφιακό νόμισμα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται επίσης σε ένα.

Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και θα εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διαφημίζει τα πιθανά οφέλη μιας «ψηφιακής μορφής του δολαρίου ΗΠΑ»; Τα παρακάτω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου:

Ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (CBDC) θα ήταν μια ψηφιακή μορφή του δολαρίου ΗΠΑ. Ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα επιδιώξουν ένα CBDC, οι ΗΠΑ εξετάζουν προσεκτικά τις επιπτώσεις και τις επιλογές για την έκδοση ενός CBDC. Εάν οι ΗΠΑ επιδίωκαν ένα CBDC, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά πιθανά οφέλη, όπως η διευκόλυνση αποτελεσματικών και χαμηλού κόστους συναλλαγών, η ενίσχυση της πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η υποστήριξη της συνεχούς κεντρικής θέσης των ΗΠΑ στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δε νομίζω πως είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον δυτικό κόσμο αναπτύσσουν ταυτόχρονα CBDC.

Και το ΔΝΤ έχει στην πραγματικότητα ήδη συντάξει ένα εκτενές εγχειρίδιο «για να βοηθήσει τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στη διάθεση του CBDC»:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συντάσσει ένα εγχειρίδιο για το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) για να βοηθήσει τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στην κυκλοφορία του CBDC.

Δημοσιευμένη δημόσια στις 10 Απριλίου, η έκθεση «Προσέγγιση του ΔΝΤ για την Ανάπτυξη Ικανότητας Ψηφιακών Νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας» περιγράφει την πολυετή στρατηγική του ΔΝΤ για την ενίσχυση της διάθεσης CBDC, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός ζωντανού «Εγχειριδίου CBDC» για να ακολουθήσουν οι νομισματικές αρχές.

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω θα επευφημήσουν όταν παρουσιαστούν αυτά τα ψηφιακά νομίσματα.

Αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε ότι μόλις τα χρησιμοποιήσουν όλοι, το οικονομικό σας απόρρητο θα εξαφανιστεί σχεδόν τελείως.

Οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν σχεδόν όλα όσα αγοράζετε και πουλάτε και είμαι σίγουρος πως δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες εναντίον σας.

Περιττό να πούμε ότι η πιθανότητα για τυραννία σε ένα τέτοιο σύστημα είναι εκτός διαγραμμάτων.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο σας περιορίζουν να αγοράζετε κρέας για λίγο, επειδή έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τις «πιστώσεις άνθρακα» σας για το μήνα;

Τα «οικονομικά σας προνόμια» θα μπορούσαν δυνητικά να περιοριστούν ανά πάσα στιγμή από την ιδιοτροπία ενός κυβερνητικού γραφειοκράτη, και αν είστε αρκετά μεγάλος ταραχοποιός, θα μπορούσατε να «αποπλατοποιηθείτε» μόνιμα από το σύστημα.

Φυσικά, προκειμένου ένα τέτοιο σύστημα να έχει πραγματικά δόντια, τα μετρητά και άλλες μορφές πληρωμής θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά, και αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη. Τα παρακάτω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Για να περιορίσουν τις συναλλαγές σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, οι ευρωβουλευτές θέλουν να περιορίσουν τις πληρωμές που μπορούν να γίνουν αποδεκτές από άτομα που παρέχουν αγαθά ή υπηρεσίες. Θέτουν όρια έως 7000€ για πληρωμές με μετρητά και 1000€ για μεταφορές κρυπτονομισμάτων, όπου ο πελάτης δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Τελικά, απλώς θα συνεχίσουν να μειώνουν τα όρια μέχρι να εξαλειφθεί σχεδόν εντελώς η χρήση μετρητών.

Όλοι θα αναγκαστούν αργά αλλά σταθερά να μεταβούν στο νέο ψηφιακό σύστημα και θα είναι ένα σύστημα που θα ελέγχουν με σιδερογροθιά.

Και οι περισσότεροι άνθρωποι θα το ακολουθήσουν πρόθυμα. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς ξεφεύγουν από μήνα σε μήνα και μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό όλων των Αμερικανών είναι «οικονομικά πιεσμένο» σε αυτό το σημείο:

Ο πληθωρισμός, η οικονομική αστάθεια και η έλλειψη αποταμιεύσεων κάνουν έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών να αισθάνονται οικονομικά πιεσμένοι.

Περίπου το 70% των Αμερικανών παραδέχεται ότι αγχώνονται για τα προσωπικά τους οικονομικά αυτές τις μέρες και η πλειοψηφία — το 52% — των ενηλίκων των ΗΠΑ είπε πως το οικονομικό άγχος τους έχει αυξηθεί από πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με ένα νέο CNBC Your Money Έρευνα Οικονομικής Εμπιστοσύνης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Momentive.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί απλά δε νοιάζονται που αυτά τα νέα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να ανοίξουν μια πόρτα για μεγάλη τυραννία.

Θέλουν απλώς να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς και να φροντίζουν τις οικογένειές τους, και αν οι πολιτικοί μας τους πουν ότι αυτό το νέο σύστημα είναι καλό για την οικονομία, θα είναι όλοι πρόθυμοι για αυτό.

Αλλά όσοι από εμάς είμαστε ξύπνιοι γνωρίζουμε ότι η περισσότερη παγκοσμιοποίηση δεν οδηγεί πουθενά σε καλό.

Η συγκέντρωση ακόμη περισσότερης δύναμης στα χέρια της διεθνούς ελίτ είναι πάντα κακή ιδέα, και ελπίζουμε ότι μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε περισσότερους ανθρώπους να το καταλαβαίνουν αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail