Άλλος ένας εχθρός γίνεται πάλι φίλος: Συρία και Σαουδική Αραβία ανοίγουν ξανά πρεσβείες κι αρχίζουν πτήσεις

Freepen.gr - Συρία και Σαουδική Αραβία χαιρέτησαν την έναρξη των διαδικασιών για την επανέναρξη των προξενικών υπηρεσιών και πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας με όλες τις μορφές και οργανώσεις της.

«Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Σαουδικής Αραβίας στους αραβικούς σκοπούς, και για την ενίσχυση των συμφερόντων των αραβικών χωρών και λαών, και ως απάντηση σε πρόσκληση της Υψηλότητάς του, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, Υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Fayssal Mikdad επισκέφθηκε το Βασίλειο σήμερα», ανέφερε κοινή δήλωση Τύπου στο τέλος της επίσκεψης του κ. Mikdad στη Σαουδική Αραβία. 

Η δήλωση προσέθεσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, κατά την οποία συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία που διατηρεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την αραβική και ισλαμική ταυτότητα και την εδαφική της ακεραιότητα προς το συμφέρον του συριακού λαού.

Οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επίλυσης των ανθρωπιστικών δυσκολιών, την παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος για την παροχή βοήθειας σε όλες τις περιοχές της Συρίας, την αξιοποίηση των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων και των εκτοπισμένων στις περιοχές τους, τον τερματισμό της ταλαιπωρίας τους και τη λήψη περισσότερων διαδικασιών για την σταθεροποίηση της κατάστασης σε όλα τα συριακά εδάφη, ανέφερε η δήλωση.

Πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν επίσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με όλες τις μορφές της και την ενίσχυση της συνεργασίας για τον πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της διακίνησης ναρκωτικών και την ανάγκη να υποστηριχθούν οι θεσμοί του συριακού κράτους για να θέσουν υπό τον έλεγχό του τα εδάφη του τερματίζοντας την παρουσία των ένοπλων πολιτοφυλακών και τις ξένες επεμβάσεις στην εσωτερική υπόθεση της Συρίας.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη μιας συνολικής πολιτικής διευθέτησης στη Συρία που θα τερματίσει όλες τις επιπτώσεις της, θα πραγματοποιήσει την εθνική συμφιλίωση και θα βοηθήσει τη Συρία να επιστρέψει στο αραβικό της περιβάλλον και να επαναλάβει τον κανονικό της ρόλο στο αραβικό έθνος», ανέφερε η δήλωση.

Στο τέλος της δήλωσης, οι δύο πλευρές χαιρέτησαν την έναρξη των διαδικασιών για την επανέναρξη των προξενικών υπηρεσιών και των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μικντάντ εξέφρασε την εκτίμηση της Συρίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Σαουδική Αραβία για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία και την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει στους σεισμόπληκτους ανθρώπους στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail