Ζαχάροβα: Το Κίεβο είναι απίθανο να εκτιμήσει τις εκκλήσεις για ειρήνη, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες της Κίνας

Sergey Savostyanov/ΤΑSS
Freepen.gr - Η Μόσχα σημείωσε την προθυμία του Πεκίνου να καταβάλει προσπάθειες για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο είναι απίθανο να εκτιμήσει τις εκκλήσεις για ειρήνη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση την Τετάρτη.

"Έχουμε σημειώσει την προθυμία της Κίνας να καταβάλει προσπάθειες για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Μπορούμε να δούμε πως οι θεμελιώδεις προσεγγίσεις μας είναι σύμφωνες με το έγγραφο θέσεων που δημοσίευσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στις 24 Φεβρουαρίου", είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης σχολιάζοντας ένα τηλεφώνημα. μεταξύ των προέδρων Xi Jinping της Κίνας και Vladimir Zelensky της Ουκρανίας.

«Μέχρι στιγμής, το καθεστώς του Κιέβου απορρίπτει όλες τις εύλογες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η διπλωμάτης σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές και οι δυτικοί χορηγοί τους είχαν ήδη καταστήσει σαφές πώς θα μπορούσαν να βάλουν στο πίσω μέρος τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. "Κατά τη δική τους παραδοχή, χρειάζονταν μόνο τις Συμφωνίες του Μινσκ για να κερδίσουν χρόνο και να αυξήσουν τις επιθετικές ικανότητες [της Ουκρανίας]. Την άνοιξη του 2022, απέρριψαν ξαφνικά τις ειρηνευτικές συμφωνίες που επρόκειτο να καταλήξουν τα μέρη με πρωτοβουλία του Κιέβου. Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε ακόμη και νόμο για Απαγόρευση οποιασδήποτε συνομιλίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τούτου λεχθέντος, οι μαριονέτες της Ουάσιγκτον είναι απίθανο να εκτιμήσουν οποιαδήποτε έκκληση για ειρήνη», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail