Ούτε να ακούνε για ένταξη στο ΝΑΤΟ δε θέλουν οι Μολδαβοί

Yohan Valat, Pool via AP
Freepen.gr - Η πλειονότητα των Μολδαβών πολιτών αντιτίθεται στην ιδέα της εγκατάλειψης της ουδετερότητας της χώρας και της ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος Μάγια Σαντού.

"Ο λαός πρέπει να το θέλει γιατί σημαίνει αλλαγές στο σύνταγμα και πρέπει να γίνει μέσω δημοψηφίσματος. Ωστόσο, αν δούμε τις δημοσκοπήσεις σήμερα, θα δούμε πως δεν υπάρχει σοβαρή υποστήριξη για την ιδέα της εγκατάλειψης της ουδετερότητας" είπε σε συνέντευξή της στο PRO TV.

Η Σαντού πρόσθεσε πως εκτός από το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας, θα ιδρυθεί άλλη μια υπηρεσία στη χώρα, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση των χειρισμών πληροφοριών και της προπαγάνδας.

Σε μια ομιλία στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου, η Sandu ζήτησε από τα μέλη του ΝΑΤΟ να βοηθήσουν τη χώρα της στον αγώνα κατά της διάδοσης πληροφοριών που αντικατοπτρίζουν την άποψη της Ρωσίας για τις παγκόσμιες εξελίξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας, με τη σειρά του, ψήφισε νόμο που επιτρέπει «τον έλεγχο της διαδικτυακής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 55% των Μολδαβών αντιτίθεται σθεναρά στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και μόνο το 27% υποστηρίζει την πρωτοβουλία. Ωστόσο, η Sandu δεν απέκλεισε νωρίτερα το ενδεχόμενο το Κισινάου να εγκαταλείψει την ουδετερότητα και να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία εν μέσω της ουκρανικής κρίσης. Εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ για τον επανεξοπλισμό του στρατού της Μολδαβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail