Ινδία και Ρωσία ανεβάζουν επίπεδο τις εμπορικές σχέσεις: Νέες αρτηρίες μεταφορών από την Κασπία στην Άπω Ανατολή στο ραντάρ

Η γεωγραφία της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας συνεχίζει να επεκτείνεται πέρα ​​από το Νέο Δελχί και τη Μόσχα στις άλλες περιοχές και των δύο χωρών.

indianarrative.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά το Νόβγκοροντ και τη Σαμάρα, εκπρόσωποι από διάφορες εταιρείες από την περιοχή του Όρενμπουργκ της Ρωσίας πραγματοποιούν περιοδεία στην Ινδία για να εντείνουν τη διμερή εμπορική και οικονομική συνεργασία.

Αργότερα αυτό το μήνα, η Ομοσπονδία Ινδικών Οργανισμών Εξαγωγών (FIEO) δημιουργεί μια αντιπροσωπεία B2B εξαγωγέων τροφίμων και αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στη Ρωσία με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στη Μόσχα και του Προξενείου στην Αγία Πετρούπολη.

Η κάλυψη προϊόντων της ταξιδεύουσας αντιπροσωπείας θα περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα και γεωργικά είδη, όπως φρούτα και λαχανικά, κρέας και θαλάσσια προϊόντα, δημητριακά, κεχρί, όσπρια, μπαχαρικά, ρύζι, τσάι, καφές και άλλα ποτά, γαλακτοκομικά και πουλερικά, ξηρά φρούτα, μέλι, είδη αρτοποιείου και προϊόντα σόγιας, έτοιμα προς μαγείρεμα / κατανάλωση κ.λπ.

Σημαντικά, το FIEO δήλωσε πως εκτός από τις συναντήσεις B2B στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ο Ινδός Πρέσβης στη Μόσχα Pavan Kapoor θα ηγηθεί της ινδικής αντιπροσωπείας στο Αστραχάν για συναντήσεις με ομολόγους/B2B στις 27 Απριλίου μετά από πρόσκληση του Κυβερνήτη Igor Yuryevich Babushkin.

Ευρισκόμενο στα νοτιοανατολικά του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, στον κάτω ρου του ποταμού Βόλγα, το Αστραχάν δεν είναι μόνο πλούσιο σε γεωργία, παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στα logistics καθώς βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα.

Η περιοχή είναι μέρος της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας και είναι μια συνοριακή περιοχή: από ξηρά, το έδαφός της συνορεύει με το Καζακστάν και δια θαλάσσης με το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν.

Διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της Ινδίας για τη βελτίωση της αρχιτεκτονικής μεταφορών και logistics της ευρασιατικής περιοχής μέσω του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC) – του πολυτροπικού εμπορικού διαδρόμου μήκους 7.200 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από τη Βομβάη, με κόμβους στη Δυτική Ασία, την Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και τη Ρωσία, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις στην μεσόγεια περιοχή.

Η Ινδία πιέζει εκτενώς για τη χρήση του υποστηριζόμενου από το Νέο Δελχί λιμένα Chabahar στο Ιράν – και την ένταξή του στο πλαίσιο INSTC – καθώς θα προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή ως εναλλακτική λύση στη Διώρυγα του Σουέζ με τεράστια μείωση του χρόνου ταξιδιού και της εξοικονόμησης πόρων.

Πέρυσι, η Τεχεράνη δοκίμασε τις διαδρομές συνδεσιμότητας INSTC με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης διαμετακόμισης εμπορευμάτων από το Αστραχάν στη Βομβάη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε επίσης για την προώθηση της αρτηρίας μεταφορών στη λεκάνη της Κασπίας μέχρι το 2030, εστιάζοντας στην ανάπτυξη σχετικής υποδομής στα λιμάνια του Αστραχάν, της Όλια και της Μαχατσκάλα.

Ο ρυθμός της στρατιωτικής-τεχνικής και οικονομικής συνεργασίας, μαζί με τον εμπορικό κύκλο εργασιών στο σύνολό του, συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας εν όψει της συνεδρίασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ινδίας-Ρωσίας για την Εμπορική, Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνολογική και Πολιτιστική Συνεργασία (IRIGC -TEC) αργότερα αυτόν το μήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών S Jaishankar συμπροήδρευσε των διαδικτυακών διαπραγματεύσεων IRIGC-TEC με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Denis Manturov, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συζητήσεων που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα για να ξεκλειδώσει το «πλήρες δυναμικό» Ινδίας-Ρωσίας στις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις.

Στη συνάντηση θα γίνει επίσης απολογισμός των δραστηριοτήτων των ομάδων εργασίας στον τομέα της βιομηχανίας, της ενέργειας, της γεωργίας, των φαρμακευτικών, των οικονομικών, της πολιτικής αεροπορίας κ.λπ.

Καθώς οι ινδικές εξαγωγές προς τη Ρωσία συνεχίζουν να αυξάνονται και οι δύο χώρες εργάζονται εκτός συναλλαγών σε ρουπίες και ρούβλια, η «συνεδρίαση πλήρους κλίμακας» της επιτροπής θα καταδείξει ξεκάθαρα πόσο εκτεταμένη είναι η ατζέντα των σχέσεων Ινδίας-Ρωσίας.

Τη συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Ινδίας στην Γκόα στις 4-5 Μαΐου.

Οι αναλυτές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η Ρωσία να πιέσει για μια συνάντηση μεταξύ του Τζαϊσανκάρ, του Λαβρόφ και του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Κιν Γκανγκ υπό τη μορφή του RIC (Ρωσία-Ινδία-Κίνα) στο περιθώριο της εκδήλωσης του SCO στην Γκόα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail