Τεχεράνη: Πολιτικές διαιρέσεις και πόλωση έφεραν τις ΗΠΑ σε καθοδική πορεία

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ μιλάει σε συνάντηση με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και αρχές στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, στις 4 Απριλίου 2023. (Φωτογραφία leader.ir)
Freepen.gr -  Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ λέει ότι οι πολιτικές διαιρέσεις και η πόλωση έχουν φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια καθοδική πορεία, καθώς κάθε νέος πρόεδρος αφήνει πίσω του ένα πιο αδύναμο έθνος από τον προηγούμενο.  

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ έκανε τις παρατηρήσεις σε συνάντηση την Τρίτη με τους αρχηγούς των τριών κλάδων της κυβέρνησης του Ιράν, ορισμένους βουλευτές, νυν και πρώην αρχές και ανώτερα στελέχη διαφόρων οργανισμών.

«Οι ΗΠΑ υπό τον [Μπαράκ] Ομπάμα ήταν πιο αδύναμες από αυτές του [Τζορτζ Β.] Μπους. οι ΗΠΑ υπό [τον Ντόναλντ] Τραμπ ήταν πιο αδύναμες από αυτές υπό τον Ομπάμα και οι ΗΠΑ υπό αυτόν τον νυν [πρόεδρο] είναι πιο αδύναμες από αυτές υπό τον Τραμπ», είπε ο Ηγέτης.

«Γιατί λέμε ότι είναι αδύναμες;» αυτός πρόσθεσε. «Πρώτα από όλα, ο διπολισμός εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των εκλογών πριν από δύο ή τρία χρόνια. Αυτή η πόλωση παραμένει ακόμα ισχυρή. αυτό είναι αδυναμία και ύψιστης σημασίας».

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σημείωσε ότι η πρόσφατη ψηφοφορία στο Κογκρέσο απέδειξε ότι ο διπολισμός εξακολουθεί να είναι ισχυρός στις ΗΠΑ.

 «Η παγκόσμια τάξη αλλάζει»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Χαμενεΐ τόνισε πως ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική πολιτική αλλαγή, που σημαίνει ότι αλλάζει η κατάσταση της παγκόσμιας τάξης.

«Σήμερα, θα ήθελα να πω ότι αυτή η παγκόσμια εξέλιξη στοχεύει ευτυχώς στην αποδυνάμωση του μετώπου των εχθρών της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό πράγμα», είπε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα, ανέφερε: «Στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής [της χώρας] θα πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό των πρωτοβουλιών μας… Πρέπει να αυξήσουμε τις πρωτοβουλίες, την ευελιξία και τη δραστηριότητα και να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία».

«Το Ισραήλ καταρρέει νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν»

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ επεσήμανε επίσης τη χαοτική κατάσταση πραγμάτων στο Ισραήλ, λέγοντας πως «οι διάφορες κρίσεις που αντιμετωπίζει το κατοχικό καθεστώς έχουν επιταχύνει τον ρυθμό κατάρρευσης της παράνομης οντότητας πριν από το χρονικό πλαίσιο των 25 ετών που είχε προβλέψει προηγουμένως».

Τονίζοντας ότι «το σιωνιστικό καθεστώς παρασύρεται από την πολιτική αστάθεια και έχει αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς σε τέσσερα χρόνια», ο Χαμενεΐ είπε ότι υπάρχει μια ακραία πόλωση στο ψεύτικο καθεστώς, η οποία φαίνεται από τις διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε ορισμένες πόλεις.

* πληροφορίες presstv.ir

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail