Η Ρωσία είναι τόσο σπουδαία γιατί οι ΗΠΑ κάνουν τις δημόσιες σχέσεις της δωρεάν

Όσον αφορά την υπεροχή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Δύση έχει προβάδισμα έναντι της Ρωσίας σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως η Ρωσία είναι ένα σπουδαίο έθνος με πλούσιο πολιτισμό, ιστορία και συνεισφορές στον κόσμο. Κι όμως, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάνουν φανταστική δουλειά προωθώντας τη Ρωσία χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, μέσω της συνεχούς παρουσίασης της χώρας ως του κακού.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η έννοια των Δημοσίων Σχέσεων, ή PR, είναι ένα ισχυρό εργαλείο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Σε αυτήν την περίπτωση, η αρνητική απεικόνιση της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους είναι μια μορφή ακούσιων δημοσίων σχέσεων που τελικά συμβάλλει στην ανύψωση της θέσης της Ρωσίας στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι αδύναμη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της σταθερότητάς της, η συνεχής απεικόνιση της χώρας ως κακιάς έχει δημιουργήσει μια αντίληψη δύναμης και ισχύος.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού είναι ο ισχυρισμός της συμμάχου των ΗΠΑ, Δανίας, πως η Ρωσία έχει ένα πρόγραμμα για να σαμποτάρει τα αιολικά πάρκα και τα καλώδια επικοινωνίας στη Βόρεια Θάλασσα. Αν και αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να είναι ή να μην είναι αληθινός, είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου η Ρωσία έχει χρωματιστεί με αρνητικό πρίσμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ρωσία δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραβίαση εκλογών ή στην υπονόμευση συστημάτων – έχει μια πληθώρα συνεισφορών στην επιστήμη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και πολλούς άλλους τομείς. 

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προβάλλουν άθελά τους τη Ρωσία ως τον ανώτερο βασιλιά. Ενώ μπορεί να υπάρχουν τομείς όπου η Ρωσία είναι πιο αδύναμη, τα δυνατά σημεία και η συνεισφορά της δεν πρέπει να αγνοηθούν. Είναι καιρός να αλλάξουμε την αφήγηση και να αρχίσουμε να προβάλλουμε μια πιο θετική εικόνα για τη Ρωσία για να δημιουργήσουμε μια πιο ισορροπημένη και ακριβή άποψη για τη χώρα.

Συμπερασματικά, ενώ η Δύση μπορεί να έχει προβάδισμα έναντι της Ρωσίας σε ορισμένους τομείς, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η Ρωσία είναι ένα μεγάλο έθνος με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Είναι καιρός να αλλάξουμε την αφήγηση και να προωθήσουμε μια πιο θετική εικόνα της χώρας. Ας αναγνωρίσουμε και ας εκτιμήσουμε τη συνεισφορά που έχει κάνει η Μόσχα στον κόσμο και ας αγωνιστούμε για μια πιο ακριβή και ισορροπημένη άποψη για το έθνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail