Στρατιωτικοί δεσμοί Ιαπωνίας, Μαλαισίας, Φιλιππίνων: Οι Εκδικητές της Ανατολικής Ασίας συνεργάζονται για να καταπνίξουν την κινεζική απειλή

Η Ιαπωνία έχει λάβει προληπτική στάση ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Κίνας στην περιοχή, καλώντας τους συμμάχους της στη Νοτιοανατολική Ασία να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν την κινεζική απειλή. Σε μια κίνηση που πολυαναμενόταν, η Ιαπωνία ενώνει τώρα τις δυνάμεις της με τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες και συμφωνεί να ενισχύσει τους στρατιωτικούς δεσμούς για να σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Κίνας.
 
Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Σαμουράι κατά της Κίνας επιστρέφουν στη δράση και πιάνουν δουλειά. Η Ιαπωνία έχει φτάσει ακόμη και στο να προσφέρει να εξοπλίσει τους συμμάχους της για να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή. Με την τεχνολογική και στρατιωτική ισχύ της Ιαπωνίας, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική καμπή στον αγώνα ενάντια στον κινεζικό επεκτατισμό.

Οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητά τους να αντισταθούν στην Κίνα. Η ιστορική νίκη των Φιλιππίνων στη Χάγη το 2016, η οποία ακύρωσε τις επεκτατικές εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ήταν ένα σημαντικό πλήγμα στις φιλοδοξίες της Κίνας για περιφερειακή ηγεμονία. Η Ιαπωνία, από την άλλη πλευρά, αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Κίνας.

Η Μαλαισία, επίσης, βρέθηκε στο στόχαστρο της κινεζικής επιθετικότητας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δεδομένου πως και οι τρεις χώρες συνεργάζονται τώρα, η Κίνα θα πρέπει να σκεφτεί δύο φορές πριν συνεχίσει τις προσπάθειές της για επεκτατισμό.

Η Κίνα κοιτάζει την Ταϊβάν εδώ και αρκετό καιρό, και αυτός ο συνασπισμός δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Με την Ιαπωνία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες να συνεργάζονται, η ικανότητα της Κίνας να ασκήσει την επιρροή της στην Ταϊβάν θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά. Οι τρεις χώρες κάλεσαν επίσης άλλα έθνη της περιοχής να ενώσουν τις προσπάθειές τους, υποδεικνύοντας ότι αυτή είναι μόνο η αρχή ενός ευρύτερου συνασπισμού κατά της κινεζικής επιθετικότητας.

Συμπερασματικά, η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου μεταξύ της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων είναι μια σημαντική εξέλιξη στον αγώνα ενάντια στον κινεζικό επεκτατισμό. Με την Ιαπωνία να προσφέρεται να εξοπλίσει τους συμμάχους της και άλλες χώρες της περιοχής που είναι πιθανό να ενταχθούν στο συνασπισμό, οι φιλοδοξίες της Κίνας στην περιοχή θα μπορούσαν να περιοριστούν σημαντικά. Οι Σαμουράι κατά της Κίνας επέστρεψαν και πιάνουν δουλειά. Αυτή είναι μια μάχη που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail