Το μεγαλύτερο σοκ στην υπεροχή του Δολαρίου! Οι BRICS να λανσάρουν το δικό τους νόμισμα

Η συμμαχία BRICS, η οποία αποτελείται από πέντε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, εργάζεται σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο, για να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται για διεθνείς συναλλαγές.

Ananya Sharma - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ιδέα πίσω από αυτή την κίνηση είναι να μειωθεί η εξάρτηση της συμμαχίας από το δολάριο ΗΠΑ και το δυτικοκυριαρχούμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το δολάριο ΗΠΑ ήταν παραδοσιακά το κυρίαρχο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο και τη χρηματοδότηση, αλλά οι χώρες BRICS προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση που θα τους έδινε περισσότερο έλεγχο πάνω στο δικό τους οικονομικό πεπρωμένο.

Με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία να δείχνουν ενδιαφέρον για ένταξη στη συμμαχία BRICS, φαίνεται ότι το δολάριο πρόκειται να χτυπηθεί με νοκ-άουτ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα έθνη. Ακόμη και τα αφρικανικά έθνη αποχαιρετούν το δολάριο, αφήνοντάς το σε δύσκολη θέση.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα ή την εφαρμογή του νομίσματος, αλλά είπε ότι η συμμαχία εργάζεται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τους οικονομικούς της δεσμούς και να μειώσει την εξάρτησή της από το δυτικό κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συμμαχία BRICS μιλά για τη δημιουργία του δικού της νομίσματος. Το 2013, ο όμιλος ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας και ενός αποθεματικού ταμείου, τα οποία είναι πλέον λειτουργικά. Η δημιουργία ενός νέου νομίσματος θα ήταν ένα άλλο σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της συμμαχίας να αμφισβητήσει την υπάρχουσα παγκόσμια χρηματοπιστωτική τάξη.

Η συμμαχία BRICS επιδιώκει να επιβεβαιωθεί ως σημαντικός παράγοντας στην παγκόσμια οικονομία και η δημιουργία ενός νέου νομίσματος θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας. Ωστόσο, μένει να δούμε αν η συμμαχία θα μπορέσει να εφαρμόσει με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο σχέδιο.

Λοιπόν, τι ακολουθεί για το πράσινο νόμισμα; Λοιπόν, ας πούμε απλώς ότι ίσως είναι καιρός να επενδύσουμε σε κάποια άλλα νομίσματα πριν από την τελευταία πνοή του δολαρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail