Η Τυνησία επιδιώκει να απελευθερωθεί από το ΔΝΤ και να γίνει μέλος του μπλοκ χωρών BRICS

pixabay / 12019
Freepen.gr -
Η Τυνησία εξετάζει μια πιθανή συμμαχία με το μπλοκ των εθνών των BRICS, το οποίο περιλαμβάνει αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, σημειώνουν οι theheritagetimes.com.

Τα μέλη των BRICS αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Σύμφωνα με τον Mahmoud bin Mabrouk, εκπρόσωπο του φιλοπροεδρικού Κινήματος της 25ης Ιουλίου στην Τυνησία, η χώρα διαπραγματεύεται επί του παρόντος τους όρους την ένταξη στο μπλοκ.

«Δε θα δεχτούμε καμία υπαγόρευση ή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Τυνησίας. Διαπραγματευόμαστε τους όρους, αλλά αρνούμαστε να λάβουμε οδηγίες και την ατζέντα της ΕΕ», δήλωσε ο Μπιν Μάμπρουκ σε δηλώσεις του στο Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied ήταν επικριτικός για αυτό που θεωρεί ως ανάμειξη του ΔΝΤ στις υποθέσεις της χώρας του, ιδιαίτερα όσον αφορά την προσφορά του οργανισμού για δάνεια 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mabrouk ισχυρίστηκε πως η ένταξη στο μπλοκ των BRICS θα επιτρέψει στην Τυνησία να επωφεληθεί από σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα βελτιώσουν τις κοινωνικές συνθήκες στη χώρα.

Οι Heritage Times είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι η Αλγερία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου της Αφρικής, τελειοποιεί επίσης τις κινήσεις για να ενταχθεί στους BRICS.

Σύμφωνα με τον Bin Mabrouk συνέχισε λέγοντας: «Αφού η Αλγερία ανακοίνωσε πως θα ενταχθεί στην ομάδα, θα ανακοινώσουμε επίσης την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στους BRICS».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail