Η Ουκρανία ξέμεινε από πυραύλους για συστήματα Buk και S-300

Freepen.gr - Στις αρχές Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μείνουν χωρίς πυραύλους για συστήματα αεράμυνας S-300 και Buk-M1, δήλωσε ο συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Στιούαρτ Κρόφορντ.

Το Κίεβο εναποθέτει πλέον όλες τις ελπίδες στα δυτικά συστήματα αεράμυνας τώρα, πιστεύει ο στρατιωτικός ειδικός Γιούρι Κνούτοφ.

Η Ουκρανία λαμβάνει ήδη συστήματα αεράμυνας SAMP-T Mamba από τη Γαλλία, IRIS-T - από τη Γερμανία, Patriot και NASAMS - από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νορβηγία.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλαξαν τακτική και πλέον χρησιμοποιούν «έξυπνες» βόμβες αντί για πυραύλους κρουζ. Οι έξυπνες βόμβες είναι φθηνότερες και μπορούν να παρακάμψουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας. Μόνο τα συστήματα Patriot μπορούν να τις αντιμετωπίσουν, αλλά είναι σαν να χρησιμοποιούνται χρυσές σφαίρες για να πυροβολούν σπουργίτια, είπε ο Γιούρι Κνούτοφ. Ένας πύραυλος Patriot αξίζει 3 εκατομμύρια δολάρια. Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι πολύ πιο ακριβό από μία FAB-500 ή άλλες ρωσικές βόμβες.

Επιπλέον, η Ρωσία διαθέτει πυραύλους αντι-ραντάρ για τον εντοπισμό της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού. Επομένως, όλα τα Patriot, το NASAMS και άλλα συστήματα αεράμυνας θα παραμένουν πάντα υπό την απειλή εξουδετέρωσης. Για να τα επιστέψει όλα, η Ουκρανία δεν διαθέτει αρκετά τέτοια συστήματα για να εξασφαλίσει την προστασία όλων των στρατηγικών εγκαταστάσεων της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail