Η Κίνα δοκιμάζει τον υπερηχητικό πύραυλο DF-27 ικανό να διεισδύσει στα αμυντικά συστήματα στην ενδοχώρα των ΗΠΑ

Freepen.gr - Μεταξύ μιας θάλασσας αποκαλύψεων που αποκαλύφθηκαν από το απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου είναι η αποκάλυψη ότι η Κίνα έχει δοκιμάσει έναν υπερηχητικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς με το όνομα «DF-27» που μπορεί να διεισδύσει στην άμυνα της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ.

Αν και οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, τα απόρρητα έγγραφα παρέχουν επίσης μια σημαντική ματιά στους κινδύνους ασφαλείας που θέτει η Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, τα έγγραφα αποκάλυψαν πώς η Κίνα συμφώνησε να προμηθεύσει φονικά όπλα στη Ρωσία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό είναι η μυστική δοκιμή του DF-27 ICBM από την Κίνα, η οποία δεν ανακοινώθηκε από τη χώρα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Washington Post ανέφερε ότι το Πεκίνο εκτόξευσε τον τελευταίο προηγμένο πύραυλο του, το DF-27 ICBM, στις 25 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το όχημα πέταξε για 12 λεπτά πάνω από 1.300 μίλια (2.100 χλμ.) και είχε «μεγάλη πιθανότητα» να διεισδύσει σε συστήματα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Έτσι, οι διαρροές αποκάλυψαν τα τεράστια άλματα που έχει κάνει το Πεκίνο στο υπερηχητικό του πρόγραμμα.

Νωρίτερα, μια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας το 2021 ανέφερε πως το βεληνεκές του πυραύλου είναι μεταξύ 5.000 και 8.000 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι το DF-27 μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στην Ανατολική ή Νοτιοανατολική Ασία και μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένου του Γκουάμ, όπου βρίσκονται στρατηγικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Ο νέος πύραυλος έχει μια ικανότητα «υπερηχητικής ολίσθησης» εκτός από το αυξημένο βεληνεκές του, καθιστώντας τον ως τον πιο ισχυρό «δολοφόνο μεταφορέα» από τους προκατόχους του μέσω της ικανότητάς του να ελίσσεται για να ξεφύγει από την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ και των συμμάχων, σύμφωνα με ένα άρθρο γνώμης που έγραψε ο Josh Rogen για την Washington Post.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον σύγχρονο υπερηχητικό πύραυλο εξακολουθούν να είναι σπάνιες, ορισμένες προηγούμενες αναφορές έχουν αναγνωρίσει πως το DF-27 ανήκει στην τρίτη γενιά κινεζικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων, όπως το DF-41.

Οι αναφορές έδειξαν επίσης ότι η εμβέλεια του DF-27 των 4.500-7.000 km είναι συγκρίσιμη με αυτή των DF-4 ή DF-4A.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail