Το Ιράν δοκιμάζει επιτυχώς νέο drone καμικάζι

Freepen.gr - Η χερσαία δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δοκίμασε με επιτυχία ένα νέο drone αυτοκτονίας, με το όνομα Me'raj 532, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από νέους Ιρανούς ειδικούς.

Ο στρατηγός Ali Kouhestani, επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Αυτάρκειας Τζιχάντ (RSSJO) της Χερσαίας Δύναμης του IRGC, δήλωσε πως το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) με εμβολοφόρο κινητήρα έχει εμβέλεια μονής κατεύθυνσης 450 χιλιόμετρα.

Το drone καμικάζι, πρόσθεσε, είναι ικανό να πετάξει σε ύψος 12.000 ποδιών για 3 ώρες και να απογειωθεί από ένα όχημα.

«Με την κεφαλή των 50 κιλών, το drone μπορεί να χτυπήσει τους επιθυμητούς στόχους με υψηλή ακρίβεια. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του drone είναι του τύπου εύκολης εγκατάστασης, μειώνοντας τον χρόνο προετοιμασίας του και αυξάνοντας την ταχύτητα αντίδρασης και χρήσης», δήλωσε ο Kouhestani στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σημείωσε επίσης πως η διαδικασία ανάπτυξης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο RSSJO της χερσαίας δύναμης του IRGC προχωρά με την κατάλληλη ταχύτητα και ότι στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν άλλα UAV μάχης, εκπαίδευσης και αυτοκτονίας στο μαχητικό στόλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail