Ουκρανικά drones στόχευσαν τη Μόσχα

Freepen.gr - Στις 24 Απριλίου, ένα drone καμικάζι Ουκρανικής κατασκευής έπεσε στην περιοχή της Μόσχας. Δεν αναχαιτίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά γιατί τελείωσαν τα καύσιμα. Για να πλήξει τον στόχο του, το drone καμικάζι φορτώθηκε με καναδικές εκρηκτικές γομώσεις M112 βασισμένες σε εκρηκτικά C4 των ΗΠΑ, σημειώνει το southfront.org.

Το drone ήταν ουκρανικής κατασκευής UJ-22 Airborne κι ανακαλύφθηκε στην περιοχή της πόλης Bogorodsky.

Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από την AFU κυρίως για επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης. Τους τελευταίους έξι μήνες, το UJ-22 Airborne χρησιμοποιήθηκε συχνά ως drone κρούσης γεμάτο με εκρηκτικά.

Το UJ-22 Airborne φορτωμένο με εκρηκτικά έχει εμβέλεια πτήσης έως και 500-600 km. Με ένα ελάχιστο απόθεμα εκρηκτικών μπορεί να φτάσει έως και 800 km.





Αργότερα, ένα άλλο UAV βρέθηκε στην περιοχή της Μόσχας, το οποίο έπεσε περίπου 20 χιλιόμετρα από το πρώτο. Ανακαλύφθηκε από κατοίκους της περιοχής στο χωριό Vorovskogo. Το UAV θα μπορούσε να εκτελεί λειτουργίες παρακολούθησης.



Τα drones έπεσαν στα ανατολικά της Μόσχας. Δεν είναι σαφές από πού εκτοξεύτηκαν. Ωστόσο, θα μπορούσαν να στοχεύουν ρωσικές στρατηγικές εγκαταστάσεις, πολιτικές ή στρατιωτικές, στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, τρία μη επανδρωμένα σκάφη στόχευσαν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα. Σήμερα, στοχεύουν κυρίως να ερευνήσουν τα ρωσικά μέσα αεράμυνας, μεταξύ άλλων κοντά στην πρωτεύουσα, εν μέσω της επικείμενης ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο αριθμός των ουκρανικών επιθέσεων είναι πιθανό να αυξηθεί.


Επιπλέον, στις 24 Απριλίου, ο αριθμός των UAV που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και καταμετρήθηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει αυξηθεί σημαντικά. Τουλάχιστον 38 UAV αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail