Η Ρωσία χτύπησε το ουκρανικό επιτελείο στο Kherson - Εξουδετέρωσε 575 Ουκρανούς και μισθοφόρους στο Ντόνετσκ

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα με θαλάσσια όπλα ακριβείας κατά του επιτελείου διοίκησης της ουκρανικής ομάδας μάχης Kherson το βράδυ της 28ης Απριλίου κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

"Πολλαπλό χτύπημα από θαλάσσια όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας πραγματοποιήθηκε κατά της τοποθεσίας του επιτελείου διοίκησης της ουκρανικής ομάδας μάχης στο Kherson. Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη", είπε ο εκπρόσωπος.

"Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι ομάδες επίθεσης συνέχισαν τις ενεργές επιχειρήσεις για την καταστροφή του εχθρού στα δυτικά προάστια της πόλης Αρτιόμοβσκ (Μπαχμούτ). Οι μονάδες της Αερομεταφερόμενης Δύναμης παρείχαν υποστήριξη στις ομάδες επίθεσης στα πλάγια", πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Η επιχειρησιακή/τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, το πυροβολικό και τα βαριά συστήματα φλογοβόλων από τη ρωσική νότια ομάδα μάχης απέτρεψαν τις προσπάθειες του εχθρού για αντεπίθεση από τους οικισμούς Chasov Yar, Kalinina και Krasnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν επτά εξόδους, ενώ το πυροβολικό της ομάδας μάχης πέτυχε 58 στόχους βολής σε αυτήν την περιοχή, διευκρίνισε.

«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού σε αυτήν την κατεύθυνση [Ντονέτσκ] ανήλθαν σε πάνω από 575 Ουκρανούς και μισθοφόρους, δύο άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 12 μηχανοκίνητα οχήματα, δύο μηχανοκίνητα συστήματα πυροβολικού Akatsiya και Gvozdika, ένα όπλο D-30. και δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντι-μπαταριών AN/TPQ-50», ανέφερε ο στρατηγός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail