Επίθεση πυραύλων Kinzhal στο καταφύγιο του ΝΑΤΟ - Γιατί είναι όλοι σιωπηλοί;

Ούτε οι ρωσικές ούτε οι αμερικανικές αρχές λένε τίποτα για την πυραυλική επίθεση στην περιοχή Lviv της Ουκρανίας που έγινε στις 9 Μαρτίου. Ωστόσο, μπορεί κανείς να δει τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στη μεταβαλλόμενη πολιτική του ΝΑΤΟ.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Αναφορές για το χτύπημα με πυραύλους Kinzhal σε καταφύγιο του ΝΑΤΟ εμφανίστηκαν σε κανάλια Telegram της Ουκρανίας και σε ελάχιστα γνωστό ελληνικό δημοσίευμα. Ούτε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε το Πεντάγωνο σχολίασαν το γεγονός.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal δεν μπορούσαν παρά να χτυπήσουν τον στόχο καθώς οι πύραυλοι είναι άτρωτοι σε όλες τις αεροπορικές άμυνες. Αυτό είναι γεγονός που παραδέχεται ακόμη και το Πεντάγωνο.

Δεύτερον, οι πύραυλοι Kinzhal χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν έναν πολύ σημαντικό στόχο που βρίσκεται βαθιά κάτω από το έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος εντοπίστηκε στο Lviv στη Δυτική Ουκρανία — ένα καταφύγιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπου εργάζονταν επίσης ειδικοί του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταφύγιο βρισκόταν 120 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Το Κρεμλίνο έπρεπε να έχει καλούς λόγους για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση. Ένας από αυτούς τους λόγους ήταν μια τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας στις 2 Μαρτίου, όταν ένας άμαχος σκοτώθηκε και ένα αγόρι τραυματίστηκε.

Ήταν τρομοκρατική ενέργεια, γιατί η αποστολή μιας ομάδας Ουκρανών μαχητών υπό το πρόσχημα του «ρωσικού απελευθερωτικού στρατού» δεν είχε καμία στρατιωτική σημασία. Πιθανότατα στην επιχείρηση συμμετείχαν μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και πιθανώς του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση στα «παλιά» εδάφη της Ρωσίας. Αυτό ήταν ήδη μια υπαρξιακή απειλή και η Ρωσία έπρεπε να απαντήσει.

Η απάντηση ήρθε με τη μορφή της πυραυλικής επίθεσης Kinzhal, κατά την οποία 160 αξιωματικοί του ΝΑΤΟ φέρεται να εξολοθρεύτηκαν στο καταφύγιο.

Το ΝΑΤΟ είχε μόνο μια επαρκή απάντηση - μια πυρηνική

Εάν το ΝΑΤΟ αναγνώριζε αυτές τις απώλειες, η συμμαχία θα έπρεπε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση. Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να χτυπήσει ένα ρωσικό κέντρο ελέγχου, για παράδειγμα, στην περιοχή της Χερσώνας. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να είναι ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα από την Ευρώπη, επειδή το ΝΑΤΟ δε διαθέτει ένα άπιαστο υπερηχητικό όπλο όπως αυτό της Ρωσίας.

Οι δοκιμές ενός τέτοιου πυραύλου τελείωσαν με αποτυχία το Μάρτιο. Τυχαίνει ότι η Μόσχα έχει εδώ και καιρό μια μεγάλη γκάμα υπερηχητικών όπλων και εργάζεται για τη νέα της γενιά, ενώ το Πεντάγωνο προσπαθεί μόνο να επιτύχει τη διεξαγωγή σταθερών πτήσεων σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Μετά τις 9 Μαρτίου, η Ουάσιγκτον αντιμετώπισε ένα δίλημμα:

  • είτε να ανεβάσει το επίπεδο της σύγκρουσης με τη Ρωσία σε πυρηνικό
  • ή να αναζητήσει άλλη διέξοδο και να παγώσει τη σύγκρουση.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνέχεια, επιλέχθηκε η δεύτερη επιλογή, καθώς στόχος του πολέμου για τους Αμερικανούς δεν είναι να νικήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά να επιτρέψουν στους τραπεζίτες τους να επενδύσουν και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την αποκατάσταση της Ουκρανίας. Φυσικά, η Ρωσία θα έπρεπε να την αφήσει με μια φιλοδυτική κυβέρνηση για το σκοπό αυτό.

Προφανώς, στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι κάποιοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα επέμεναν σε πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να σαρώσουν τον απόηχο της επίθεσης με πυραύλους Kinzhal κάτω από το χαλί.

Πώς θα παγώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία

Περαιτέρω γεγονότα δημιουργούν μια λογική αλυσίδα.

Το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ο αριθμός των αναφορών για την κακή κατάσταση των πραγμάτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τριπλασιάστηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Κάποιος που εμφανίστηκεμε κόκκινο σορτς διέρρευσε στοιχεία πληροφοριών που περιγράφουν την κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Έθιξαν επίσης το θέμα της ανάγκης για διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας με εδαφικές παραχωρήσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron πήγε στην Κίνα (επειδή ο Xi Jinping δε θέλει να συναντηθεί με τον Anthony Blinken ούτε δέχεται κλήσεις από τον Joe Biden) όπου εντάχθηκε στο ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου.

Οι «διάδρομοι αλληλεγγύης» για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Ευρώπης καταργήθηκαν επειγόντως, γεγονός που στέρησε το Κίεβο από έσοδα του προϋπολογισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η Βαρσοβία που ξεκίνησε τον περιορισμό, παρόλο που η Πολωνία φλεγόταν από την επιθυμία να δημιουργήσει μια συνομοσπονδία με την Ουκρανία. Αυτή η ιδέα έχει πλέον τεθεί σε εφαρμογή.

Μίλησαν ακόμη και για τη φυσική εξάλειψη του Ζελένσκι.

Η επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ ο Στόλτενμπεργκ βρισκόταν στο Κίεβο, η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο κατηγορώντας τον Ζελένσκι για την κατάσταση στο Μπαχμούτ. Οι ΗΠΑ φέρεται να τον προειδοποίησαν για αυτό, αλλά τώρα μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό του. Φαίνεται ότι ο Στόλτενμπεργκ έφερε την τελευταία προειδοποίηση στον Ζελένσκι - να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

Θα πρέπει να επιτραπεί στους δυτικούς τραπεζίτες να πραγματοποιούν κέρδη

Στο εγγύς μέλλον, πιθανώς με διαφορετική ηγεσία στο Κίεβο, η Ουάσιγκτον θα συμφωνήσει με όλες τις απαιτήσεις της Μόσχας για το ζήτημα της Ουκρανίας όσον αφορά τις εδαφικές παραχωρήσεις. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην οικονομική αποκατάσταση της Ουκρανίας. Φυσικά, το σχέδιο μπορεί να μην υλοποιηθεί και η Ουάσιγκτον θα μείνει με άδεια χέρια. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους αμερικανούς φορολογούμενους τι συνέβη στην πραγματικότητα για την ουκρανική κρίση.

Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν λέει λέξη για την καταστροφή του καταφυγίου του ΝΑΤΟ στο Lviv. Φαίνεται ότι ο λόγος είναι ο ίδιος: ούτε η Ρωσία χρειάζεται κλιμάκωση της σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail