Newsweek: Η Ουκρανία να μη χαίρεται για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Οι πιθανότητες της Ουκρανίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ βραχυπρόθεσμα δεν έχουν αυξηθεί μετά την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία, γράφει το Newsweek.

«Ενώ η Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τη Ρωσία, η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση της συμμαχίας με τη Μόσχα», αναφέρει το άρθρο.

Η Ουκρανία ήθελε εδώ και καιρό να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και είναι μία από τις τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γεωργίας, που είναι επί του παρόντος διεκδικούν την ένταξη στη συμμαχία, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

"Κανείς δεν θα θέλει να μπει σε κάποιου είδους αυτόματη διαδικασία λόγω του άρθρου 5. Όσο η Ουκρανία σκοπεύει να "πάρει πίσω" το έδαφός της με στρατιωτικά μέσα, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι θα γινόταν μέλος της συμμαχίας», συνοψίζει ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail