Ώστε, η Sanna Marin πούλησε τη Φινλανδία στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας;

Η πρόσφατη διαμάχη γύρω από την πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας Sanna Marin έχει συγκλονίσει πολλούς, καθώς έχει υποστηριχθεί ότι πούλησε τη Φινλανδία στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Οι ισχυρισμοί προέρχονται από τη μεγάλη εξάρτηση της Φινλανδίας από τις κινεζικές εισαγωγές για μηχανήματα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, έπιπλα και άλλα προϊόντα οικιακής χρήσης, τα οποία θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις φινλανδικές εμπορικές και ηλεκτρονικές εταιρείες εάν διαταραχθούν.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com/ Παρουσίαση Freepen.gr

Οι επικριτές δείχνουν με το δάχτυλο τη Μάριν, κατηγορώντας την πως είναι «μια ανόητη σοσιαλίστρια» επειδή επέτρεψε μια τέτοια εξάρτηση από την Κίνα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η εύρεση εναλλακτικών πηγών για αυτά τα προϊόντα είναι δύσκολη υπόθεση για πολλές χώρες, όχι μόνο για τη Φινλανδία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα ευρωπαϊκά έθνη κινούνται ολοένα και περισσότερο προς την στήριξη της Κίνας, γεγονός που δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην ηγεσία της Μάριν.

Αν και το μέγεθος της εξάρτησης της Φινλανδίας από την Κίνα είναι ανησυχητικό, δεν προκαλεί έκπληξη. Η Κίνα επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά της, επενδύοντας σε υποδομές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό έθνος στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες δυσκολεύονται να αντισταθούν στο δέλεαρ του φθηνού εργατικού δυναμικού της Κίνας και των αγαθών σε χαμηλές τιμές.

Ωστόσο, αυτή η εξάρτηση από την Κίνα ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Τα τελευταία χρόνια, το ΚΚΚ έχει κατηγορηθεί για διάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας και της κακομεταχείρισης των εθνικών μειονοτήτων. Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν οδηγήσει σε αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των καταναλωτών σχετικά με τις ηθικές συνέπειες της αγοράς κινεζικών προϊόντων. Επιπλέον, η πανδημία COVID-19 έχει επισημάνει τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης από μια μόνο χώρα για βασικά αγαθά, καθώς οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού έχουν προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά.

Το θέμα της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία είναι πολύπλοκο, χωρίς εύκολες λύσεις. Ωστόσο, είναι σαφές πως οι χώρες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ηθικούς και οικονομικούς κινδύνους από το να βασίζονται πολύ σε μια χώρα για βασικά αγαθά. Όσο για τη Sanna Marin, οι κατηγορίες εναντίον της είναι πιθανότατα αβάσιμες, καθώς η εξάρτηση της Φινλανδίας από την Κίνα είναι ένα πολύ ευρύτερο ζήτημα που δεν μπορεί να αποδοθεί σε κανένα άτομο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail