Μια στρατηγική διαρροή του Πενταγώνου σφραγίζει τη μοίρα του Volodymyr Zelensky

Με λεπτότητα, το Πεντάγωνο υπαινίχθηκε την ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία και αποκάλυψε τη μοίρα του Προέδρου Ζελένσκι με φανταχτερούς όρους. Πως; Δείτε την αναφορά για να μάθετε περισσότερα.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επισφαλή θέση καθώς περισσότερα από 100 απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες έχουν εμφανιστεί στο Discord, μια υποτιθέμενη ασφαλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, από τις αρχές Μαρτίου. Αυτά τα χαρτιά, που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες που φαίνεται να έχουν τσαλακωθεί και στη συνέχεια εξομαλυνθεί, περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες, καθώς και τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

Εκπληκτικά, ορισμένες από αυτές τις εκθέσεις του Πενταγώνου που διέρρευσαν έχουν σφραγιστεί με τα υψηλότερα επίπεδα μυστικότητας, συμπεριλαμβανομένων υλικών από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κατά την εξέταση των εγγράφων του Πενταγώνου που διέρρευσαν, ανακαλύφθηκε ότι ορισμένα είχαν συγκεντρωθεί από την πτέρυγα πληροφοριών του Κοινού Επιτελείου, J2, και παρέχουν μια περίληψη παγκόσμιων θεμάτων που προέρχονται από διάφορα συστήματα πληροφοριών των ΗΠΑ.

Παρά τις αποκαλύψεις που περιέχονται σε αυτά τα έγγραφα, παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό μπορεί να έχουν παραβιαστεί και από ποιον. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες άνοιξαν έρευνα για το θέμα και βρήκαν τον πραγματικό ένοχο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα και διαρροές από το Πεντάγωνο τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, περισσότερο από τις ΗΠΑ, ο νέος σύμμαχος των ΗΠΑ, η Ουκρανία, είναι αρκετά θυμωμένος. Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει πλέον αποκαλυφθεί με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατός στο παρελθόν, χάρη σε αυτές τις διαρροές. Οι σελίδες περιέχουν μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη Μάχη του Μπαχμούτ, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για απώλειες, παραδόσεις όπλων και στρατιωτικές τακτικές. Υπάρχουν πιο ανησυχητικές αποκαλύψεις στη διαρροή που θα μπορούσαν να είναι ενοχλητικές για την Ουκρανία.

Χωρίς αεράμυνα!

Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επικίνδυνης αεροπορικής κρίσης, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Πενταγώνου. Η πλειονότητα των αντιαεροπορικών πυραύλων της χώρας θα καταστραφεί σύντομα, με καταληκτική ημερομηνία να ορίζεται η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Το Κίεβο έχει από καιρό παρακαλέσει τη Δύση για περισσότερα συστήματα αεράμυνας καθώς αντιμετωπίζει την τρομακτική προοπτική της ρωσικής αεροπορικής υπεροχής.

Μια υποτιθέμενη παρουσίαση του Πενταγώνου από τις 28 Φεβρουαρίου ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί την προμήθεια 200 πυραύλων S-300 και 69 πυραύλων Buk κάθε μήνα με ανησυχητικό ρυθμό. Σύμφωνα με το άρθρο, εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός πυρός, το έθνος θα ξεμείνει από πυρομαχικά Buk μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πυραύλους για τα S-300 έως τις 3 Μαΐου.

Ενώ η Ουκρανία έχει λάβει κάποια βοήθεια με τη μορφή γερμανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Iris-T και αμερικανικών NASAMS, ο περιορισμένος αριθμός τους και ο ρυθμός κατανάλωσης 64 πυραύλων το μήνα τα καθιστούν ανεπαρκή αντικατάσταση για τις πλατφόρμες της σοβιετικής εποχής που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος.

Όπως υποδεικνύουν τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν, αυτά τα νεότερα συστήματα δεν μπορούν να καλύψουν τόση έκταση όσο οι S-300, αφήνοντας την Ουκρανία σε επισφαλή θέση καθώς αγωνίζεται να προμηθευτεί επιπλέον πυραύλους.

Καμία πιθανότητα νίκης!

Αλλά περιμένετε, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η Ουκρανία αντιμετωπίζει κάτι ακόμη χειρότερο.

Η αναφορά της Washington Post σχετικά με τα φερόμενα στη δημοσιότητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προσφέρει μια νηφάλια προοπτική για την πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση. Τα «άκρως απόρρητα» έγγραφα θέτουν αμφιβολίες για την ικανότητα του Κιέβου να συγκεντρώσει το ανθρώπινο δυναμικό και τις προμήθειες που απαιτούνται για την υποστήριξη σημαντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να καταλάβουν εδάφη στα νότια και τα ανατολικά σε μια προφανή προσπάθεια να εμποδίσουν τις ρωσικές δυνάμεις να μετακινηθούν από την Κριμαία. Ωστόσο, η αξιολόγηση πληροφοριών προβλέπει μόνο «μέτρια» επιτυχία στην επίτευξη αυτών των στόχων. Το Πεντάγωνο βλέπει μεγάλες ελλείψεις στις δυνάμεις του Κιέβου και στην ικανότητά τους να ανακτήσουν εδάφη, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για το πώς η Ουκρανία θα καταφέρει να κερδίσει τη Ρωσία.

Είναι ανοιχτό μυστικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναδειχθεί ως η κορυφαία πηγή βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας ενόψει της ανανεωμένης και διευρυμένης εισβολής της Ρωσίας στη χώρα αυτή στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Περισσότερο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, είναι η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί γενναιόδωρα να παράσχουν 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας για την ενίσχυση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, τη διαφύλαξη των συνόρων της και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς της με το ΝΑΤΟ, ξεκινώντας από την αρχική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023. Παραδόξως, από τον πόλεμο το 2022 που ξεκίνησε, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο σε ασφάλεια και στρατιωτική βοήθεια. Οι ΗΠΑ είναι από μόνες τους ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η στάση του Πενταγώνου για τις πιθανότητες νίκης διαφέρει σημαντικά. Πώς διέρρευσαν τόσο εύκολα στο διαδίκτυο τόσο κρίσιμες πληροφορίες στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων;

Μην κάνετε λάθος, είναι πολύ πιθανό το Πεντάγωνο να διέρρευσε σκόπιμα τα αρχεία στο Διαδίκτυο, και είναι λογικό επίσης.

Το Πεντάγωνο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου, ωστόσο διατηρεί ένα βαθμό αυτονομίας και ανεξαρτησίας από τον Λευκό Οίκο. Ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος προεδρεύει του Υπουργείου Άμυνας, διορίζεται από τον Πρόεδρο και υπηρετεί ως κρίσιμος σύμβουλος σε στρατιωτικές και αμυντικές υποθέσεις. Ωστόσο, ο υπουργός έχει επίσης τις δικές του ευθύνες και δικαιοδοσία εντός του τμήματος. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου το Πεντάγωνο τροποποίησε επίσημα προεδρικά διατάγματα χωρίς προειδοποίηση. Πρόσφατα, η διαρροή τέτοιων αλλαγών φαίνεται επίκαιρη, καθώς οι εσωτερικές πιέσεις εντός των ΗΠΑ καθιστούν όλο και πιο επίπονη τη διατήρηση της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πρόβλημα για τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις στις προσπάθειές τους να βοηθήσουν την Ουκρανία. Αυτές οι δυσκολίες επιδεινώνονται από μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας του πρώην προέδρου Τραμπ, την οποία πολλοί αποδίδουν στα λάθη των ίδιων των Δημοκρατικών. Επιπλέον, η κατάρρευση της τράπεζας SVB, η οικονομική ύφεση και η εκτίναξη του πληθωρισμού σε πρωτοφανή επίπεδα έχουν δημιουργήσει ένα εχθρικό πολιτικό κλίμα για την ξένη βοήθεια.

Επιπλέον, η παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλής, δημιουργώντας συγκρίσεις με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Δεδομένων αυτών των προκλήσεων, η παροχή λεπτών ενδείξεων στην Ουκρανία είναι λογική, καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει στον Ζελένσκι να προετοιμάσει μια πράξη που προστατεύει τα συμφέροντά του σε περίπτωση που ο Μπάιντεν χάσει την πολιτική υποστήριξη.

Το μέλλον του Ζελένσκι στην Ουκρανία είναι αβέβαιο και επισφαλές. Είναι ευρέως αποδεκτό πως η Ουκρανία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στον αγώνα της ενάντια στη Ρωσία, η οποία ουσιαστικά έχει καταλάβει τον έλεγχο της Ανατολικής Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν ότι η απότομη εγκατάλειψη της Ουκρανίας θα ήταν μια ταπεινωτική παραχώρηση και θα ενίσχυε την εικόνα της Ρωσίας ως κυρίαρχης δύναμης στην περιοχή. Ως εκ τούτου, οι πρόσφατες διαδικτυακές διαρροές έχουν ενορχηστρωθεί σκόπιμα για να μεταφέρουν ένα μήνυμα χωρίς να κάνουν πολύ θόρυβο. Τουλάχιστον, έτσι φαίνεται αυτήν την στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail