Ο μισός πληθυσμός της Αφρικής θα είναι κάτω των 25 ετών

Pixabay / Sharon Ang
Freepen.gr - Η Αφρική βιώνει τώρα μια πληθυσμιακή έκρηξη, τα επόμενα χρόνια, περίπου ο μισός πληθυσμός της θα είναι άτομα κάτω των 25 ετών, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vsevolod Sviridov, ειδικός στο Κέντρο Αφρικανικών Σπουδών στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου.

«Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι τώρα 1,44 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Και σε 30 χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους», είπε.

Με την εκρηκτική δημογραφική ανάπτυξη, τόνισε ο Sviridov, ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτών μειώνεται. «Περίπου το ήμισυ του αυξανόμενου πληθυσμού τα επόμενα χρόνια θα είναι άτομα κάτω των 25 ετών».

Έτσι, θα υπάρχει πολύ σύγχρονο εργατικό δυναμικό στην Αφρική, σημείωσε. 

Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Θα μιλάμε για εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει με συνθήκες γαλέρας σε ξένες χώρες, ή επιτέλους οι διάφορες εστίες συγκρούσεων θα περιοριστούν, η Αφρική θα ειρηνεύσει και θα έχει μια δίκαιη ευκαιρία για την ευημερία των εθνών της στις πατρίδες τους;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail