Πώς χάθηκε η Δύση… Το Κίεβο ως μαστροπός της ρωσικής ενέργειας που σημαίνει πτώση για τους δυτικούς υποστηρικτές του!

Photo: RΕUΤΕRS
Μια αναφορά στην Washington Post αυτή την εβδομάδα (κατά λάθος) υπογραμμίζει την αδιόρθωτη διαφθορά και τον αδίστακτο χαρακτήρα του καθεστώτος του Κιέβου. Το ναζιστικό καθεστώς δεν είναι καταδικασμένο μόνο από τη δική του εξαχρείωση. Το τοξικό του τσίμπημα μπορεί κάλλιστα να πάρει μαζί του τους δυτικούς υποστηρικτές του.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Το άρθρο της Post του David L Stern είχε τίτλο: «Παρά τον πόλεμο, η Ουκρανία επιτρέπει στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο να διασχίσουν το έδαφός της».

Ναι, αυτό είναι σωστό, το καθεστώς που στριμώχνει τον υπόλοιπο κόσμο για να σταματήσει να αγοράζει ρωσική ενέργεια, συνεχίζει να αρμέγει τη διαμετακόμισή του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ουκρανική κλίκα με επικεφαλής τον λεγόμενο πρόεδρο, τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι, έχει το θράσος να απαιτήσει να κλείσουν όλες οι άλλες διαδρομές διαμετακόμισης ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ο αγωγός Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία ανατινάχθηκε κρυφά από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Σεπτέμβριο – προς μεγάλη χαρά του Κιέβου. Ενώ μια νότια ευρωπαϊκή οδός γνωστή ως Turk Stream μέσω της Τουρκίας προς τα Βαλκάνια στοχοποιείται για ακρωτηριαστικές κυρώσεις από το καθεστώς του Κιέβου και τους Αμερικανούς υποστηρικτές του.

Ο προφανής στόχος εδώ είναι να δοθεί στην Ουκρανία ένας προνομιακός ρόλος ως η μοναδική οδός διέλευσης για τη ρωσική ενέργεια. Και αυτό σημαίνει πως το καθεστώς του Κιέβου στρέφεται προς μια αγορά υπηρεσιών από την οποία μπορεί να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αν αυτό ακούγεται κάπως σαν την άθλια υπόθεση της μαστροπείας, αυτό οφείλεται στο ότι είναι λίγο πολύ.

Ιστορικά, η ουκρανική επικράτεια ήταν ο κυρίαρχος κόμβος φυσικού αερίου για το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έφτανε στην Ευρώπη, καλύπτοντας έως και το 80 τοις εκατό των συνολικών προμηθειών. Αγωγοί διασχίζουν τις ουκρανικές στέπες. Για διάφορους νόμιμους λόγους, η Μόσχα θέλει εδώ και καιρό να διαφοροποιήσει τις οδούς εφοδιασμού της στην ευρωπαϊκή αγορά. Εξ ου και η κατασκευή των διαδρομών Nord Stream και South Stream. Ένας από τους λόγους της Ρωσίας ήταν η αστάθεια και η διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου που κατέλαβε την εξουσία το 2014 μέσω ενός πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τη CIA. Αυτή η νέα αντιρωσική χούντα όχι μόνο δόξασε την προηγούμενη ναζιστική γενοκτονία εναντίον Ρώσων, Πολωνών, Εβραίων και άλλων, αλλά αισθάνθηκε επίσης το δικαίωμα να αξιοποιήσει τις τεράστιες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας καθ' οδόν προς την Ευρώπη.

Ωστόσο, τα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης/υπηρεσίες προπαγάνδας διακινούν την στρέβλωση του ΝΑΤΟ πως η Ρωσία είναι ένοχη επειδή χρησιμοποιεί «την ενέργεια ως όπλο». Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι απλά και σωστά ήθελαν να προστατεύσουν το εμπόριο και τους πόρους τους από τους Μπαντερίτες ληστές διαφοροποιώντας τους από αυτό το έδαφος.

Η γεωοικονομία του ενεργειακού εμπορίου είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στον τρέχοντα πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος τροφοδοτείται και κλιμακώνεται από το ΝΑΤΟ. Το καθεστώς του Κιέβου ήθελε να έχει το μονοπώλιο στις οδούς διαμετακόμισης και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να αποκλείσουν τη Ρωσία ως ανταγωνιστή για τις εξαγωγές ενέργειας στην προσοδοφόρα αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Η πικρή και τραγική ειρωνεία είναι πως η Ευρώπη έχει γονατίσει από αυτή τη γιγάντια αυτοκρατορική απάτη. Εν μέρει λόγω ελιτίστων παραπλανητών των οποίων η πίστη είναι στον υπερατλαντικό ιμπεριαλισμό και οι οποίοι είναι συχνά εμποτισμένοι με σπλαχνική ρωσοφοβία. Ο φασισμός και ο ναζισμός παραμονεύουν στους σκοτεινούς διαδρόμους της ευρωπαϊκής εξουσίας. Δείτε την πρόσφατη συνέντευξή μας.

Αυτή την εβδομάδα, η οικονομία της Γερμανίας – η κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μπήκε επίσημα σε ύφεση κυρίως λόγω της άνοδο των τιμών της ενέργειας. Οι Αμερικανοί άρχοντες γελούν. Η Ουάσιγκτον πέτυχε τακτοποιημένα να θυσιάσει την Ευρώπη για τα δικά της εγωιστικά συμφέροντα πουλώντας ακριβά καύσιμα και πρωτοφανείς όγκους όπλων (Οι απλοί Αμερικανοί είναι θύμα της αυτοκρατορικής κακίας όσο και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους).

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί ηγεμόνες και το καθεστώς μαριονέτα τους στο Κίεβο απαιτούν από την Ευρώπη να επιβάλει ολοένα και πιο αυτοκαταστροφικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – κυρώσεις που στην πραγματικότητα δεν αποδυναμώνουν τη Ρωσία αλλά απλώς αναπηδούν σαν καταστροφική μπάλα στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Οι υπερατλαντικοί λάτρεις της Ουάσιγκτον, όπως η Ursula von der Leyen, ο Charles Michel, ο Josep Borrell και ο Jens Stoltenberg ομιλούν για «κόψιμο των οικονομικών για τη ρωσική πολεμική μηχανή». Ωστόσο, εδώ έχουμε το υποτιθέμενο Ουκρανικό θύμα της ρωσικής καταπίεσης να εργάζεται ως συνήθως. Αν το Κίεβο είχε αρχές (ομολογουμένως γελοίο αξίωμα), θα έκλεινε τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αλλά, όχι, τα χρήματα είναι πολύ ακαταμάχητα για το διεφθαρμένο καθεστώς.

Από την πλευρά της, η Μόσχα θα υποστήριζε πως συνεχίζει να προμηθεύει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ολόκληρη την Ουκρανία επειδή έχει συμβατικές υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ουγγαρία, που χρονολογούνται πριν από την έναρξη της σύγκρουσης τονΦεβρουάριο του 2022.

Το προαναφερθέν άρθρο της Washington Post προβλέπει την ανωμαλία της αφήγησης των Δυτικών και του Κιέβου που μιλούν για «απρόκλητη επιθετικότητα» από τη Ρωσία, ενώ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται ως συνήθως. Η εφημερίδα παραδέχεται την «περίεργη οπτική». Αλλά εμφανίζει παραμορφωμένη πνευματική γυμναστική για να κρύψει την κραυγαλέα και καταδικαστική αντίφαση.

«Όμως όσο σουρεαλιστικό κι αν φαίνεται», απολογείται η Post, «η Ουκρανία επιμένει ότι ουσιαστικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες και έχει ασκήσει πιέσεις για να τις διατηρήσει, υποστηρίζοντας πως παρέχουν κάποια μόχλευση στο Κρεμλίνο και βοηθούν στον περιορισμό του ρωσικού στρατού όταν πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές».

Η πιο ξεκάθαρη εξήγηση είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι ένα über grifter.

Ο Ζελένσκι και οι σύντροφοί του δέχονται ακόμη και τα δάχτυλα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή διέθεσαν τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια από την στρατιωτική βοήθεια 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρασχέθηκαν τον περασμένο χρόνο χάρη στους δυτικούς φορολογούμενους. Ο Ζελένσκι είναι η ενσάρκωση ενός δυτικού ψυχοπαγίου. Ο πρώην κωμικός και ηθοποιός είναι το πρόσωπο μιας τεράστιας παγκόσμιας ρακέτας στις εμπορικές συναλλαγές όπλων που ωφελεί το δυτικό καπιταλιστικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ενώ ταυτόχρονα ωθεί απερίσκεπτα τον κόσμο προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων.

Ο Ζελένσκι, ο κωμικός απατεώνας (που ονομάστηκε «πρόεδρος»), κατάφερε να ξεγελάσει διασημότητες του Χόλιγουντ, κοινοβούλια, πρωθυπουργούς, προέδρους, βασιλείς και ακόμη και τον Βικάριο της Ρώμης, όπως επέκρινε ο αρθρογράφος μας Declan Hayes σε πρόσφατα άρθρα αυτήν την εβδομάδα και την περασμένη εβδομάδα. Οι διαφημίσεις βίντεο του που εκλιπαρούν ασταμάτητα για περισσότερα χρήματα και όπλα και η δράση του «GI Joe» σε στρατιωτικές εμφανίσεις από το κεντρικό κάστινγκ γίνονται τόσο κουραστικές όσο και ξεκάθαρες.

Όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος μας Declan Hayes, ο Zelensky είναι μόνο ένα από ένα πλήθος δυτικών πολιτικών-παρασίτων που εκμεταλλεύονται και τρέφουν το κοινό για τους εταιρικούς τους αφέντες. Σχεδόν κάθε δυτικός πολιτικός ηγέτης που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία είναι ένας απατεώνας που προδίδει τις δημοκρατικές αρχές.

Το καθεστώς του Κιέβου έχει δείξει τα πραγματικά βρώμικα χρώματα του με πολλούς τρόπους. Η δίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μετονομασία των δρόμων προς τιμήν των συνεργατών των Ναζί, το κλείσιμο των αντιπολιτευόμενων μέσων και πολιτικών κομμάτων στην Ουκρανία, οι ασύστολες εκκλήσεις από ανώτερους εκπροσώπους για δολοφονίες Ρώσων ηγετών και εξόντωση απλών Ρώσων πολιτών… ο κατάλογος των βωμολοχιών συνεχίζεται.

Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και δίνονται χωρίς ενοίκιο σε όλη την Ευρώπη, όχι λόγω υποτιθέμενης «ρωσικής επιθετικότητας», αλλά μάλλον για να ξεφύγουν από τη διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου – ένα καθεστώς που τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δηλώνουν «δημοκρατικό» και αξίζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε επιδοτήσεις για να στηριχθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το αυτοκρατορικό «ουκρανικό πρότζεκτ» τους έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην Ευρώπη καθώς και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

Η απάτη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως όλη η απάτη του πολέμου και των όπλων, και η παρωδία της Δύσης που «υπερασπίζεται την ουκρανική δημοκρατία», θα είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Κιέβου. Μπορεί ακόμη και να είναι η τελική ανατροπή των δυτικών καθεστώτων που έχουν επιβάλει αυτό το εγκληματικό συνδικάτο του Κιέβου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο μύθος του Αισώπου για τον βάτραχο και τον σκορπιό φαίνεται μια εύστοχη μεταφορά για τη φουσκωμένη Δύση και τον αδιόρθωτα άσχημο άρπαγα του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail