«Κάνετε μεγάλο λάθος που βρίσκεστε στην περιοχή μας»: ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν προειδοποιεί τον αμερικανικό στρατό

Υποναύαρχος Alireza Tangsiri, ο διοικητής του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν
Freepen.gr - Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) απέρριψε κατηγορηματικά την παρουσία του αμερικανικού στρατού στον Περσικό Κόλπο με το πρόσχημα της ασφάλειας της στρατηγικής θαλάσσιας περιοχής.

Ο υποναύαρχος Alireza Tangsiri δήλωσε την Παρασκευή πως μόνο το Ιράν και άλλες περιφερειακές χώρες θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του Περσικού Κόλπου και δεν υπάρχει ανάγκη για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες να είναι παρούσες στη στρατηγική πλωτή οδό.

«Κάνετε μεγάλο λάθος που είστε παρόντες στην περιοχή μας», υποστήριξε ο Τανγκσίρι.

«Αν υποχωρήσουμε ενάντια στον εχθρό, σίγουρα θα μας κυριαρχήσει και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε και να αντισταθούμε, που είναι ο δρόμος προς τη νίκη του έθνους μας», είπε.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC έκανε τις δηλώσεις σε επίσημη τελετή στην πόλη Dezful στη νοτιοδυτική επαρχία Khuzestan του Ιράν, όπου εξήρε την αξιοσημείωτη αντίσταση της πόλης κατά τη διάρκεια της ιρακινής επιθετικότητας που επιβλήθηκε στη χώρα τη δεκαετία του 1980.

Περιγράφοντας το Dezful ως το σύμβολο της αντίστασης και του αήττητου, ο Tangsiri είπε: «Κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων της Ιεράς Άμυνας (πόλεμος Ιράν-Ιράκ), δείξαμε στον κόσμο πως δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε στην πίεση».

* πληροφορίες presstv.ir

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail