Θα τολμήσει η Ουκρανία να χτυπήσει την Κριμαία με όλα τα όπλα που έχει τώρα;

Φωτογραφία: csn-tv.ru
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο κατά της Κριμαίας. 

Alexander Shtorm - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

"Ναι, δεν έχουμε θέσει περιορισμούς στο να μπορεί η Ουκρανία να χτυπήσει το έδαφός της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Αυτό που είπαμε είναι πως δεν θα επιτρέψουμε στην Ουκρανία με αμερικανικά συστήματα, δυτικά συστήματα, να επιτεθεί στη Ρωσία. Και πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι Ουκρανία», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν στο CNN.

Οι δηλώσεις του Σάλιβαν έρχονται σε αντίθεση με τα απομνημονεύματα και το υλικό που δημοσιεύθηκαν το 2020, όταν αποδείχθηκε πως τόσο ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν έτοιμοι να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, αλλά ζήτησαν μια «επίσημη επανάληψη της ψηφοφορίας».

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών Kirill Budanov ανακοίνωσε νωρίτερα την επίσημη θέση του Κιέβου για την Κριμαία: εάν η Ουκρανία ανακαταλάβει την Κριμαία, τρία εκατομμύρια πολίτες της θα εξοντωθούν σωματικά.

Ορκίστηκε επίσης σε συνέντευξή του στο Yahoo News ότι οι Ουκρανοί σκοτώνουν Ρώσους και θα συνεχίσουν να σκοτώνουν Ρώσους σε όλο τον κόσμο μέχρι την ολοκληρωτική νίκη της Ουκρανίας. Οι συνάδελφοι του Μπουντάνοφ δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιθέσεις και πράξεις δολιοφθοράς εντός της Ρωσίας.

Οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης απείλησαν επίσης να φυλακίσουν όλους τους Κριμαίους για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Απείλησαν ότι:

- να τους στείλουν σε στρατόπεδα,
- να τους σπάσουν σαν σκούπες,
- να πλημμυρίσουν την Κριμαία με αίμα.

Περιττό να πούμε πώς οι κάτοικοι της Κριμαίας αντιμετωπίζουν τις ουκρανικές αρχές μετά από αυτό.

Τι όπλα διαθέτει η Ουκρανία για να χτυπήσει την Κριμαία;

Ποια από τα όπλα που έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους δυτικούς υποστηρικτές τους μπορούν να φτάσουν στην Κριμαία και στα ρωσικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ (η οποία είναι τώρα η εσωτερική θάλασσα της Ρωσίας);

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουκρανία έχει επί του παρόντος τα εξής:

- M142 HIMARS και βλήματα για αυτά, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας GLSDB, GMLRS,
- M270 MLRS με πυραύλους Army TACMS Family of Munitions (AFOM),
- Αντιπλοϊκοί πύραυλοι RGM-84 Harpoon,
- AGM-88 HARM πύραυλοι κατά ραντάρ,
- Combat UAVs Switchblade 300 και 600,
- Το Politico υποθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευαν κρυφά επιχειρησιακούς-τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της οικογένειας ATACMS,
- Πύραυλοι κρουζ Storm Shadow,
- Η Δύση σχεδιάζει επίσης να μεταφέρει από 12 έως 18 μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς F-16,
Ναυτικά drones καμικάζι.

Ποιο δυτικό όπλο είναι πιο επικίνδυνο για την Κριμαία;

"Όλα τα όπλα είναι επικίνδυνα. Πρέπει να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στον πληθυσμό, να λάβουμε όλα τα είδη αμυντικών και επιχειρησιακών μέτρων", δήλωσε στην Pravda ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, δημιουργός του έργου Operational Line. Ru.

Πώς μπορεί η Ρωσία να προστατεύσει την Κριμαία από τα δυτικά όπλα;

"Η καλύτερη άμυνα είναι να απομακρύνουμε την πρώην Ουκρανία από την Κριμαία, ώστε κανένα μέσο καταστροφής δεν θα μπορούσε να φτάσει στη ρωσική χερσόνησο. Επιπλέον, πρέπει να καταστρέψουμε όλα αυτά τα όπλα την στιγμή που θα προμηθεύονται στην Ουκρανία - όχι πριν ή αφού μπορέσουν να επιτεθούν Ρωσία», είπε ο ειδικός των υπηρεσιών πληροφοριών Georgy Riper στην Pravda.Ru.

«Όσον αφορά τα F-16, για να χτυπήσουν την Κριμαία, τα αεροσκάφη θα πρέπει να βρίσκονται πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας, όπου μπορούν να καταρριφθούν από πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς. Τα αεροσκάφη Sukhoi Su-57 δεν πρέπει να πετάξουν πέρα ​​από την «παλιά» επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το σκοπό αυτό. Για να επιτεθούν στα νέα εδάφη της Ρωσίας, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πρέπει να επιτεθούν από την Πολωνία ή τη Ρουμανία. Η Ρωσία θα πρέπει να τα καταρρίψει εκεί, πάνω από το χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά το υπόλοιπο εύρος όπλων, οι ρωσικές δυνάμεις γνωρίζουν ήδη τι αντιμετωπίζουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας, όπως Tor, Buk, S-300/400, Pantsir, άλλα συστήματα αεράμυνας και αντι-συστήματα αεροσκαφών. Κάποια "στοιχεία" μπορεί να ξεφύγουν, αλλά ο πληθυσμός πρέπει να ξέρει πώς να ενεργήσει σε αυτήν την περίπτωση. Η αεράμυνα στην Κριμαία λειτουργεί πολύ προσεκτικά. Και πάλι, για να αποφύγουμε μελλοντικές επιθέσεις, πρέπει είτε να απομακρύνουμε την Ουκρανία από Ρωσία ή ρευστοποιήστε τα παρεχόμενα όπλα», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail