Το ποσοστό αποδοχής του Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να πέφτει καθώς ο Τραμπ ανεβαίνει

Η αποδοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Washington Post—ABC News, μόνο το 36% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ενέκριναν τον Μπάιντεν, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε τη θητεία του στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αιτία ανησυχίας στην τρέχουσα κυβέρνηση, καθώς οι προεκλογικές προτιμήσεις, ενόψει των εκλογών του 2024, δείχνουν αύξηση της λαϊκής υποστήριξης προς τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, παρά τα νομικά του προβλήματα, συνεχίζει να αναδύεται. ως πιθανός υποψήφιος.

Αν και ο Τραμπ βιώνει μια αναζωπύρωση, ο Μπάιντεν φοβάται και τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιό του προέδρου Τζον Κένεντι, ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει τα σχέδια επανεκλογής του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ και έχει ήδη πάνω από 21 βαθμούς. Η έκρηξη της υποψηφιότητας του Κένεντι Τζούνιορ έχει αποσταθεροποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα. Έχει επίσης ασκήσει κριτική στο λεγόμενο Deep State. Εξίσου σημαντικά, το επώνυμο Κένεντι βαραίνει πολύ στην αμερικανική πολιτική και στο γενικό πληθυσμό.

Με βάση την έρευνα, η ηλικία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί επίσης σημείο διαμάχης, καθώς το 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι πολύ μεγάλος για δεύτερη θητεία. Εάν διατηρήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, ο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει το τέλος της δεύτερης θητείας του σε ηλικία 85 ετών.

Υπάρχουν επίσης πολλές ενδείξεις πως πλέον δεν κάνει τίποτα ή δεν έχει την ικανότητα. Σε αυτή την ηλικία, προφανώς είναι καλύτερο για αυτόν να αποσυρθεί και να επιτρέψει σε μια νέα γενιά που δεν ανατράφηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου να έρθει στο προσκήνιο. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί δεν τον αφήνουν να συνταξιοδοτηθεί γιατί οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ συνήθως επανεκλέγονται για δεύτερη θητεία.

Ένας άλλος παράγοντας πίσω από το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είναι οι ενέργειες κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη γράψει ιστορία ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει κατηγορίες εναντίον του. Παρά τη νομική διαμάχη που αντιμετωπίζει ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας, η οποία είχε αποτέλεσμα μπούμερανγκ στους Ρεπουμπλικάνους, είναι ένα από τα δύο προφίλ με τη δυνατότητα να ανατρέψουν το Δημοκρατικό Κόμμα.

Μια ερώτηση σχετικά με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις επερχόμενες εκλογές έδειξε ότι το 44% θα ψήφιζε «σίγουρα» ή «πιθανώς» τον Τραμπ, ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα από το 38% όσων δήλωσαν πως θα έκαναν το ίδιο για τον Μπάιντεν. Λαμβάνοντας ως σενάριο την υποψηφιότητα Τραμπ, οι συμμετέχοντες εκτίμησαν περισσότερο τη σωματική τους υγεία και την ψυχική τους οξύτητα. Για αυτούς, στην εποχή του, ο πρώην πρόεδρος χειριζόταν τις οικονομικές υποθέσεις καλύτερα από ό,τι ο Μπάιντεν τώρα.

Εν τω μεταξύ, ο παρουσιαστής του Fox News, Σον Χάνιτι, αντέδρασε στους ισχυρισμούς ότι η CIA βοήθησε να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη διαβόητη επιστολή πληροφοριών του Χάντερ Μπάιντεν για φορητούς υπολογιστές και έκανε τον Τζο Μπάιντεν να εκλεγεί πρόεδρος.

«Φαίνεται ότι η CIA πλαισίωνε προεκλογική παραπληροφόρηση υπέρ του Μπάιντεν προς τους πρώην πράκτορες της για να παρακολουθήσει γρήγορα μια επιστολή που δυσφημούσε την πολύ αληθινή αναφορά της New York Post για τον πραγματικό φορητό υπολογιστή Hunter Biden από την κόλαση. Τώρα, το ερώτημα είναι, καλά, γιατί τώρα; Αυτό θα πρέπει να είναι προφανές, για να δώσει στον Τζο Μπάιντεν ένα ψέμα συζήτησης πριν από μια προεδρική συζήτηση αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Περιττό να πούμε πως η CIA δεν υποτίθεται ότι θα παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ», δήλωσε ο Χάνιτι στις 9 Μαΐου.

Παρά τη μεγάλη αυτή βόμβα, οι περισσότεροι Αμερικανοί που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση είπαν πως ο Τραμπ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για τις υποτιθέμενες προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020. Εάν αποδειχτεί ότι η CIA πρόβαλε τον Μπάιντεν στην εξουσία, θα δικαιώνονταν οι προσπάθειές του να προσπαθήσει να αποτρέψει την είσοδο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, ο Μπάιντεν θα έμενε πίσω από τους δύο κορυφαίους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους και τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις. Κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν ξεπέρασε το 45% στη δημοσκόπηση, με πολλούς ψηφοφόρους να δηλώνουν αναποφάσιστοι ή να ονομάζουν διαφορετικό υποψήφιο. Σε μια υποθετική αναμέτρηση Μπάιντεν-Τραμπ, το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε σίγουρα ή πιθανότατα τον Τραμπ και το 38% τον Μπάιντεν, ενώ σε έναν αγώνα Μπάιντεν-ΝτεΣάντις, το 42% είπε πως θα ψήφιζε σίγουρα ή πιθανότατα τον ΝτεΣάντις και το 37 % για τον Μπάιντεν.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2024 και υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα επικρατήσουν των Δημοκρατικών. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να αλλάξει, ειδικά καθώς όλοι οι υποψήφιοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Ο Μπάιντεν ήταν μια άνευ προηγουμένου καταστροφή για τις ΗΠΑ, με τις τράπεζες να καταρρέουν και τους φορείς λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον να προσπαθούν να σπάσουν το αδιέξοδο σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς μια μακροχρόνια χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε βαθιά ύφεση με ραγδαία άνοδο της ανεργίας και έτσι να αποσταθεροποιήσει επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε αμερικανικά ομόλογα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε στις 8 Μαΐου ότι η αποτυχία αύξησης του ορίου χρέους θα έβλαπτε την οικονομία των ΗΠΑ και θα αποδυναμώσει το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Αυτά τα οικονομικά ζητήματα, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη σπατάλη δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, έφεραν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ξανά στο προσκήνιο, ειδικά καθώς ο Τραμπ ανακοίνωσε την εμπιστοσύνη του στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail