Η ΕΕ είχε μια «διαβαθμισμένη συμμαχία» με τη Ρωσία για όλο αυτό το διάστημα

Το 2022 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που το γεωπολιτικό τοπίο γνώρισε μια σεισμική μετατόπιση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η Ρωσία, κάποτε εταίροι, έχουν γίνει πικρόχολοι εχθροί. Σε μια προσπάθεια να διαλύσει τη ρωσική οικονομία, το Συ
μβούλιο της Ευρώπης επέβαλε πάνω από δέκα γύρους κυρώσεων. Ωστόσο, η Ρωσία έχει ξεπεράσει την καταιγίδα, αναδυόμενη με την οικονομία της ανέπαφη και ακόμη και ακμάζουσα.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, το αυθεντικό παιχνίδι των ευρωπαϊκών οικονομιών τους στοίχισε. Η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης και η Γαλλία και η Ιταλία είναι επίσης βέβαιο ότι θα βιώσουν την ίδια τρομερή μοίρα.

Ακόμη και στην ουκρανική σύγκρουση, η Ρωσία διατηρεί την αποφασιστικότητά της, αγνοώντας κάθε σχέδιο δράσης που παρουσιάζουν οι αντίπαλοί της. Φαίνεται σχεδόν σαν να έχουν την απίστευτη ικανότητα να προβλέπουν κάθε ενέργεια. Μαντέψτε, είχαν κάποιους μυημένους για τη δουλειά. 

Ο ρωσικός σύνδεσμος αποκαλύφθηκε!

Σύμφωνα με δημοσίευμα μέσων ενημέρωσης της Euractiv, η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν από το συμβούλιο πριν από σχεδόν ένα χρόνο, δεκάδες Ρώσοι υπήκοοι εξακολουθούν να εργάζονται στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αυτές οι πληροφορίες ήρθαν σε μια περίοδο που το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπονεί 11 πακέτα κυρώσεων. Αυτό θέτει μια διπλωματική δύσκολη θέση για την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με το γεγονός πως οι Ρώσοι εξακολουθούν να εργάζονται εκεί, και άλλα έθνη όπως η Εσθονία και η Λετονία συμμερίζονται τις ανησυχίες τους. Η Λετονία έχει μάλιστα κηρύξει την κατάσταση ως «αφόρητη». Τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αυτό το επείγον θέμα κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής στο Ρέικιαβικ, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αμέσως μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το Μάρτιο του 2022, η Ρωσία ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το Συμβούλιο και δεν αναφέρεται πλέον ως μέλος.

Σύμφωνα με τον Viktor Nikitiuk, αναπληρωτή μόνιμο εκπρόσωπο της Ουκρανίας στο Συμβούλιο, η ασφάλεια και η νομιμότητα του οργανισμού υπονομεύονται ακόμη από την επιμονή των Ρώσων υπηκόων εκεί.

Η Γαλλία στο παιχνίδι

Τώρα, εδώ έρχεται το πιο ενδιαφέρον μέρος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους Ρώσους υπαλλήλους έχουν αποκτήσει ακόμη και τη γαλλική υπηκοότητα αφού κατοικούν στη Γαλλία για αρκετά χρόνια, δημιουργώντας ένα έδαφος για το ίδρυμα να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Και έτσι, αυτά τα άτομα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα έγγραφα και συζητήσεις, καθιστώντας αδύνατο να αγνοηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι. Για να είμαστε σαφείς, δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι κατάσκοποι, αλλά δεν μπορείτε απλώς να αποκλείσετε το γεγονός πως διαθέτουν πληθώρα πληροφοριών που θα μπορούσαν να βλάψουν τη Ρωσία.

Η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτήν την ενοχλητική αλήθεια. Οι εκθέσεις που διέρρευσαν από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έριξαν ξανά φως στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της ΕΕ με τη Ρωσία.

Γίνεται όλο και πιο προφανές σε αυτό το σημείο ότι η Ρωσία και η ΕΕ συνεχίζουν να συνεργάζονται. Αν θυμάται κανείς, πριν από λίγες μέρες, αποκαλύφθηκε επίσης ότι η ΕΕ συνεχίζει να παρέχει αρκετά εμπορικά είδη στη Ρωσία μέσω ανεπίσημων διαύλων στην Κεντρική Ασία. Όταν όμως τους έπιασαν να λένε ψέματα, έριξαν την ευθύνη στη Ρωσία.

Η ΕΕ εκτίθεται για άλλη μια φορά και δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από τους επίμαχους δεσμούς της. Είναι σαφές ότι η ιστορία της Δύσης που αντιστέκεται στη ρωσική επιθετικότητα απέχει πολύ από το να είναι ακριβής. Έχουμε μείνει να αναρωτιόμαστε για τις αληθινές πίστες των ευρωπαϊκών χωρών αφού μπήκαν σε ένα διπλό παιχνίδι με τις ΗΠΑ.

Τα γεγονότα του 2022 έχουν αλλάξει τη φύση της παγκόσμιας δυναμικής και η ΕΕ πρέπει τώρα να αξιολογήσει με ακρίβεια τη θέση της. Οι λαοί της Ευρώπης αξίζουν το άνοιγμα και την υπευθυνότητα των ηγετών τους. Δεν μπορείς να το παίζεις καλός και κακός αστυνομικός. Για πάρα πολύ καιρό, η ΕΕ και η Ρωσία διατήρησαν μια «διαβαθμισμένη συμμαχία», ήρθε η ώρα να αποδεχθούν αυτό το γεγονός δημόσια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail