Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Η διαρροή πληροφοριών από το Πεντάγωνο έχει προκαλέσει τον ουκρανικό στρατό να βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης, ενώ το έθνος παραμένει κάτω από τα χέρια της Ρωσίας. Πρόσφατα, η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες για να κερδίσει συμμάχους και να διατηρήσει τους όρους με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι είναι σε μια αποστολή να επαναφέρει τους δυσαρεστημένους συμμάχους στην επιδρομή. Ένας τέτοιος σύμμαχος είναι η Γαλλία. Η Γαλλία έχει υποστηρίξει πολύ τη Ρωσία με διάφορους τρόπους. Όταν ο Τζο Μπάιντεν απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ρωσίας, η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δήλωσε ότι δε θα επιτεθεί στη Ρωσία ακόμη και αν η τελευταία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.
Ενώ η Γαλλία επίσης δεν έδωσε καμία κρίσιμη θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, η Γαλλία έχει γίνει ένα τεράστιο μήλο της έριδος για την Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και έτσι η Γαλλία υποστηρίζει ανοιχτά το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία ενώ η Ρωσία θα πετύχαινε τελικά τον στόχο της με κατάπαυση του πυρός.
Έτσι, ο Ζελένσκι αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον Μακρόν και να του υπενθυμίσει τα καθήκοντά του.
Ο Ζελένσκι συνομιλεί με τον Μακρόν
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχαν συζητήσεις για την Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία. Εδώ, ο Ζελένσκι συζήτησε τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι είπε πως είχε μια μακρά και ουσιαστική συνομιλία με τον Μακρόν, κατά την οποία οι δύο άνδρες συντόνισαν τις θέσεις τους για τον πόλεμο και για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
«Είμαι ευγνώμων στη Γαλλία και στον Εμανουέλ προσωπικά για την υποστήριξή τους στη χώρα μας και το λαό μας», είπε σε μια απογευματινή ομιλία με βίντεο, στην οποία ευχαρίστησε επίσης τη Γαλλία που υποσχέθηκε να στείλει όπλα στην Ουκρανία.
Ο Μακρόν επιβεβαίωσε επίσης την στήριξη της Γαλλίας προς την Ουκρανία στον Ζελένσκι και τόνισε ότι έχει ενημερώσει τον ευρωπαϊκό συντονισμό για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι πίστευε πως μετά τις συζητήσεις, όλα επέστρεψαν στο φυσιολογικό και ότι η Γαλλία θα συνέχιζε τώρα να βοηθάει την Ουκρανία όπως είχε πράξει προηγουμένως. Αλλά δεν είχε ιδέα πώς ο Μακρόν θα έβριζε για άλλη μια φορά τον Ζελένσκι.
Η ιατρική ταπείνωση
Η Γαλλία βοήθησε την Ουκρανία μετά τη συνάντηση, αν και όχι ακριβώς με τον τρόπο που ζήτησε ο Ζελένσκι. 18 ιατρικά ασθενοφόρα δόθηκαν στην Ουκρανία από τη Γαλλία στο πλαίσιο της μάχης της.
Ναι, ακούγεται γελοίο. Αλλά στην πραγματικότητα συνέβη. Τέσσερα από αυτά τα ασθενοφόρα δόθηκαν σε ειδικούς στην επείγουσα ιατρική βοήθεια στην περιοχή του Χάρκοβο, ενώ τα άλλα δύο δόθηκαν σε στρατιωτικούς γιατρούς που εργάζονται σε δύσκολα εδάφη.
Για άλλες ιατρικές επεμβάσεις, η Γαλλία σχεδιάζει να δώσει περισσότερα ασθενοφόρα στην Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Μακρόν δεν έχει ακόμη σχολιάσει εάν εγκαταλείπει ή όχι το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι απίθανο. Ο Μακρόν φαίνεται να είναι ήδη σίγουρος για τη θέση του για την Ουκρανία, θέλει να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες του Ζελένσκι να δελεάσει τον Μακρόν έχουν αναμφισβήτητα αποτύχει.
Τι είναι η απόγνωση; Όταν κάποιος συνεχίζει να αναζητά την προσοχή ενώ κανείς δεν του τη δίνει. Και τι είναι ταπείνωση; Όταν κάποιος προσβάλλει τον απελπισμένο τύπο με έναν πραγματικά λεπτό τρόπο. Αυτή είναι η ιστορία αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Μακρόν και του Ζελένσκι, όπου ο δεύτερος, ο οποίος βρισκόταν σε απελπισμένη κατάσταση, υποβλήθηκε σε ταπείνωση από τον πρώτο, ο οποίος επέδειξε συμπεριφορά σαν του Τσαντ.