Τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν δίπλα στα Κύθηρα - Η εγωπάθεια που οδήγησε σε κυβερνητική αδράνεια

Πριν μερικές ημέρες με ρώτησαν στο ραδιόφωνο του Σκαι, ποίες είναι οι εκτιμήσεις μου για το εκλογικό αποτέλεσμα. Είπα ότι είναι αλαζονεία και εγωπαθής καιροσκοπισμός το μην θέλουν να συνεργασθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας, με σεβασμό ό ένας προς τον άλλο, ώστε να έχει η χώρα μία πανίσχυρη κυβέρνηση, που θα είχε και το στοιχείο της ιδεολογικής ισορροπίας και της εσωτερικής στάθμισης και θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα με ευρύτατη κοινωνική συναίνεση.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α. - προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Και επισήμανα αυτό που πολύ σοφά είπε ο Όρσον Ουέλς: "Το αμέσως επόμενο από το να μην πραγματοποιηθεί το όνειρό σου είναι να πραγματοποιηθεί. Και να μην είσαι ικανός να το διαχειριστείς".

Επίσης ότι μπαίνουμε σε μία περιπέτεια περιορισμένης κυβερνησιμότητας της χώρας, με μία κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί οιαδήποτε κρίση που μπορεί να προκύψει προσχεδιασμένα ή όχι  από την Τουρκία.

Επίσης όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, η χώρα μας, λόγω ακριβώς της ανεπαρκούς κρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, είναι μία γεννήτρια κρίσεων κάθε μορφής και κυρίως επί θεμάτων που αφορούν κοινωνικά ζητήματα και πολιτικής προστασίας.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι συνέβη αυτό με τα Τουρκικά αλιευτικά που; Στα Κύθηρα!
Και τι έκανε η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός;

ΤΙΠΟΤΕ, απλά αδράνησε, προσπάθησε να το κρύψει κάτω από το χαλί (επί μία και πλέον εβδομάδα).

Φανταστείτε να συμβεί κάτι χειρότερο με την παρούσα άπειρη και ανεπαρκή υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία σε περίπτωση που δεν βγει λευκός καπνός ούτε στις επόμενες εκλογές, θα συνεχίσει να κυβερνά ανεπαρκώς την χώρα!
Και ναι!

Μέμφομαι και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αλλά και τον κο Ανδρουλάκη για την εγωπάθειά τους, που δεν υποτάσσουν το εγώ τους για να υπηρετήσουν την χώρα, αλλά κάνουν διακύβευμα την χώρα για να μεγιστοποιήσουν τα όνειρά τους.

Και εύχομαι συνάμα να μην γίνει κάτι σοβαρό, που θα αμφισβητήσει για μια ακόμη φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είτε κάποιο δυσμενές γεγονός  με μεγάλο κοινωνικό κόστος.

ΣΗΜ: Αναρωτιέμαι γιατί δεν προβλήθηκε όταν συνέβη, το γεγονός της παράνομης δράσης των τουρκικών αλιευτικών στα Κύθηρα;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail