Καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός της Ουκρανίας για χτύπημα του ρωσικού πλοίου IVAN KHURS στη Μαύρη Θάλασσα

Ας δώσουμε στην ουκρανική κυβέρνηση του Volodomyr Zelensky τα εύσημα για ένα πράγμα - είναι ψεύτες παγκόσμιας κλάσης. Την Παρασκευή έγραψα για την απόπειρα επίθεσης στο ρωσικό πλοίο, το Ivan Khurs, από τρία θαλάσσια drones και απλώς αναγνώρισα ότι υπήρχε ένα βίντεο που ισχυριζόταν πως δείχνει ένα από τα drones να χτυπά ένα πλοίο. Υπονοήθηκε ότι το πλοίο ήταν το Ivan Khurs, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία ταυτοποίησης που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σήμερα ξέρουμε την αλήθεια. Η Ουκρανία είπε ψέματα. Το Ivan Khurs κατέπλευσε σε λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας με δικές του δυνάμεις χωρίς ορατές ζημιές.

Αυτό είναι ένα σταθερό πρότυπο για την Ουκρανία. Θυμάστε το Φάντασμα του Κιέβου; Αυτός ο ατρόμητος Ουκρανός άσος που φέρεται να κατέρριψε έξι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τον πρώτο μήνα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης; Αποδεικνύεται πως ήταν πλάνα από βιντεοπαιχνίδι και τα περισσότερα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, για να μην αναφέρουμε αρκετούς ευκολόπιστους πολιτικούς, που καταβρόχθισαν το ψέμα και ενθουσιάστηκαν για την ψευδή νίκη της Ουκρανίας.

Κανονικά, ένα άτομο ή ένα ίδρυμα που εκτίθεται τακτικά είτε θα καταγγελλόταν είτε θα το αγνοούσαν. Όχι όμως την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι και η παρέα του επέμεναν πριν από ένα χρόνο ότι η Ρωσία δεν είχε καταλάβει τη Μαριούπολη, παρά τα πειστικά βίντεο από τα υπολείμματα του νεοναζιστικού τάγματος AZOV της Ουκρανίας που παραδόθηκαν στους Ρώσους Τσετσένους καθώς έβγαιναν κουτσαίνοντας από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

Ξεπλύνετε και επαναλάβετε με Bakhmut. Ο όμιλος Wagner της Ρωσίας ήταν απασχολημένος υψώνοντας σημαίες νίκης πάνω από την πεσμένη πόλη, ενώ οι Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες συνέχισαν να επιμένουν πως τα αγόρια τους ήταν ακόμα στον αγώνα. Όχι, ήταν νεκροί, αιχμάλωτοι ή υποχωρούσαν. Μόλις σήμερα ένας Ουκρανός αξιωματούχος, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο, παραδέχτηκε τελικά ότι το Μπαχμούτ ήταν καπούτ.

Τα ψέματα και η αυταπάτη δεν περιορίζονται στην Ουκρανία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια δικομματική ομάδα νομοθετών κάλεσε τον Dementia Joe να στείλει το Τακτικό Πυραυλικό Σύστημα Στρατού (ATACMS) στην Ουκρανία:

Χθες, μέλη της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, γνωστή και ως Επιτροπή του Ελσίνκι των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αντιπρόσωπος Joe Wilson (SC-02), ο Αντιπρόσωπος Βαθμολογικού Μέλους Steve Cohen (TN-09) και η Επίτροπος εκπρόσωπος Victoria Spartz (IN-05 ) έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν, ζητώντας να επιτρέψει στη μεταφορά του τακτικού πυραυλικού συστήματος MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS) στην Ουκρανία.

Στην επιστολή, οι Επίτροποι ευχαριστούν την κυβέρνηση για τα αρχικά της βήματα για την παράδοση F-16 στους Ουκρανούς υπερασπιστές και υπογραμμίζουν τη σημασία του ATACMS για τνη στόχευση των ρωσικών μετώπων στην κατεχόμενη Ουκρανία καθώς και την απώθηση των ρωσικών συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας που πυροδοτούν το γενοκτονικό τους πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού των Επιτρόπων στην Ουκρανία και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Zelensky, ζητήθηκε το ATACMS για ένα άμεσο πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Αυτά τα ισχυρά όπλα θα μπορούσαν να προσφέρουν το πλεονέκτημα που χρειάζεται η Ουκρανία για να εξασφαλίσει την ελευθερία της και το μόνο εμπόδιο που απομένει για την παράδοσή τους είναι η έγκριση του Προέδρου.

Αυτό θα πρέπει να σημάνει στη Ρωσία και την Κίνα ότι δεν είναι μόνο ο Τζο Μπάιντεν και η ανίκανη ομάδα Εθνικής Ασφάλειας που σκοπεύουν να κλιμακώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπάρχει επίσης μια φωνητική, δικομματική ομάδα νομοθετών που πιέζουν να επεκτείνουν τον πόλεμο και αγνοούν τον κίνδυνο που είναι εγγενής στην πρότασή τους για ρωσικά αντίποινα. Το κατεστημένο της Ουάσιγκτον εξακολουθεί να είναι πρόθυμο να στοιχηματίσει τις ζωές των Ουκρανών στο απατηλό τους όραμα πως η Ρωσία οδεύει προς την ήττα και την πεποίθησή τους ότι η Ουκρανία απέχει μόνο ένα θαυματουργό όπλο της Wunderwaffen από την ολοκληρωτική νίκη.

Λυπάμαι που αναφέρω σε όσους από εσάς ζείτε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα για τις επιπτώσεις της προφανούς στρατηγικής κλιμάκωσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι περισσότεροι υποθέτουν πως εάν η Ρωσία μπορεί να βομβαρδίσει πόλεις της Ουκρανίας, τότε το δίκαιο παιχνίδι υπαγορεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να κάνει το ίδιο. Το σημείο που χάνουν είναι πως η Ουκρανία είναι ανίκανη για τέτοιες επιθέσεις χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Η αύξηση της ικανότητας της Ουκρανίας να χτυπήσει περαιτέρω εντός του ρωσικού εδάφους θα οδηγήσει αναπόφευκτα τη Ρωσία σε αντίποινα εναντίον εκείνων που ευθύνονται για την πραγματοποίηση αυτών των επιθέσεων. Αυτό σημαίνει μια αναπόφευκτη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αποφύγουν αυτό. Αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο και η πιθανότητα για κάτι τρομερό διαφαίνεται μεγαλύτερη κάθε μέρα που περνά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail