Η Lockheed Martin λαμβάνει παραγγελία για 126 μαχητικά F-35

Freepen.gr - Το Σάββατο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε συμφωνία 7,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Lockheed Martin για 128 μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II.

Θα παραχθούν και θα παραδοθούν 126 F-35 που περιλαμβάνουν 81 F-35A (43 για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οκτώ για την κυβέρνηση της Φινλανδίας, επτά για την κυβέρνηση της Ιταλίας, έξι για την κυβέρνηση της Ολλανδίας, έξι για την κυβέρνηση της Πολωνίας, τέσσερα για την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, τέσσερα για την κυβέρνηση του Βελγίου, τρία για την κυβέρνηση της Δανίας), 26 F-35B (15 για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επτά για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο για την κυβέρνηση της Ιταλίας, δύο για την κυβέρνηση της Ιαπωνίας) και 19 F-35C (13 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και 6 για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ), ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Αυτή η παραγγελία για το πιο ακριβό οπλικό σύστημα του Πενταγώνου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2026.

Πέρυσι, το Υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τη Lockheed Martin να κατασκευάσει περίπου 375 F-35 μέσα σε τρία χρόνια σε μια συμφωνία αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail