Γερμανία και Δανία στέλνουν περισσότερα από 100 αναβαθμισμένα αρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Γερμανία και η Δανία θα μεταφέρουν από κοινού περισσότερα από εκατό (100) γερμανικά κύρια άρματα μάχης «Leopard 1A5» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας, οι προμήθειες των αρμάτων μάχης Leopard 1A5 θα συνεχιστούν τον Ιούλιο. Η Γερμανία σχεδιάζει να επισκευάσει και να παραδώσει 110 άρματα μάχης στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Δανία αγόρασε 80 άρματα μάχης Leopard 1A5 από την ιδιωτική εταιρεία FFG. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall από το Φεβρουάριο. Το κόστος επισκευής και εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης θα είναι 3 εκατομμύρια ευρώ (3,24 εκατομμύρια δολάρια).

Αυτή η είδηση ​​έρχεται ίσως για να αντισταθμίσει και να ενισχύσει τα άρματα μάχης Leopard που έχασαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην αντεπίθεσή τους κατά των θέσεων του ρωσικού στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail