Ο ύποπτος θάνατος ενός 12χρονου αγοριού αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τις θρησκευτικές λατρείες στην Τουρκία

Abdulbaki Dakak
Freepen.gr -  Ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε νεκρό σε έναν αχυρώνα δίπλα σε μια παράνομα διοικούμενη μεντρεσέ, ή θρησκευτικό σχολείο, που συνήθιζε να φοιτά στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια εξέλιξη που έφερε ξανά στο προσκήνιο συζητήσεις για τις θρησκευτικές ομάδες και τη θρησκευτική εκπαίδευση στη χώρα, αναφέρει το turkishminute.com.

Ο Abdulbaki Dakak, ο οποίος αγνοούνταν από τις 13 Ιουνίου, βρέθηκε κρεμασμένος σε έναν αχυρώνα δίπλα στο θρησκευτικό σχολείο που φοιτούσε, το οποίο διοικούσε παράνομα το Ίδρυμα Semerkand. Το σώμα του Dakak βρέθηκε από άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν το μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σταλεί στο σχολείο στο Μπεσάτ, το οποίο παρείχε στέγη σε 20 μαθητές, από την οικογένειά του πριν από ένα χρόνο από την περιοχή Τζεϊλανπινάρ της Σανλιούρφα, η οποία ήταν 85 χιλιόμετρα μακριά. Ο Dakak φέρεται να μην ήταν ευχαριστημένος που ήταν εκεί και προσπάθησε να φύγει από το σχολείο αρκετές φορές, αλλά τον έστειλε πίσω η οικογένειά του.

Το περιστατικό αναφέρθηκε από τον τουρκικό Τύπο ως αυτοκτονία, ωστόσο υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες υποψίες για τα γεγονότα γύρω από την τραγωδία.

Ένας συγγενής του αγοριού που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Gazete Duvar ότι δεν ήταν το είδος του αγοριού που θα αυτοκτονούσε και πως η οικογένεια περιμένει να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της νεκροψίας του.

Ο συγγενής είπε ότι ο Dakak δεν είχε προβλήματα με την οικογένειά του και πως ήταν ένα χαρούμενο και έξυπνο αγόρι, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του τον έστειλε στο θρησκευτικό σχολείο για να μπορεί να ενημερωθεί καλά για τη θρησκεία του. Φοίτησε επίσης σε ένα κρατικό γυμνάσιο στην περιοχή.

Ο συγγενής είπε επίσης πως βρήκαν ύποπτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι που διηύθυναν τη μεντρεσέ δεν αναζήτησαν αμέσως τον Νταχάκ στην περιοχή του σχολείου.

Ο τοπικός δημοσιογράφος Mehmet Yetim έγραψε στο Twitter ότι δεν πιστεύει πως ο θάνατος του αγοριού ήταν αυτοκτονία. Είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του αγοριού, αλλά δεν ήθελαν να του μιλήσουν. Ο Yetim είπε ότι η οικογένεια βλέπει το περιστατικό ως «το κισμέτ» και δε θέλει να το αμφισβητήσει περαιτέρω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail