Οι Ολλανδοί φορολογούμενοι χρεώθηκαν άλλο ένα ναυλωμένο κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει 1.500 μετανάστες στο Ρότερνταμ

Η ολλανδική κυβέρνηση ναύλωσε άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει έως και 1.500 μετανάστες στο λιμάνι του Ρότερνταμ, καθώς η χώρα αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη ζήτηση στέγης μετά από μεγάλο αριθμό νέων αφίξεων.

Το MS Silja Europa, ένα πλοίο γερμανικής κατασκευής που είναι το δέκατο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, θα ελλιμενιστεί στην ολλανδική πόλη και θα φιλοξενήσει μετανάστες, ενώ η τοπική κυβέρνηση κατασκευάζει 1.125 ευέλικτα σπίτια και μετατρέπει κτίρια γραφείων σε άλλα 375 σπίτια για τους μετανάστες, όλα πληρωμένα από τον Ολλανδό φορολογούμενο.

Το κατάλυμα προορίζεται για αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής ασύλου που δικαιούνται στέγαση στη χώρα. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει επαρκή στέγαση και η προσφορά στέγασης πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον κάτοχο του καθεστώτος σύμφωνα με τους όρους της άδειας διαμονής τους.

Το Ρότερνταμ έλαβε εντολή από την ολλανδική κυβέρνηση να δεχθεί υπερδιπλάσιο αριθμό μεταναστών που φιλοξένησε πέρυσι μετά από μια εισροή στον αριθμό των νέων αφίξεων. Πέρυσι, η πόλη βρήκε σπίτια για 861 νεοφερμένους, φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 1.795.

Ο Rijnmond, ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός στο Ρότερνταμ, χαρακτήρισε την αύξηση του αριθμού των νέων αφίξεων "πρόβλημα", επειδή εάν η πόλη πετύχει τον στόχο της, "θα υπάρχει λιγότερος χώρος για άλλους Ολλανδούς κατοίκους του Ρότερνταμ που αναζητούν σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων και αγοραστών κατοικιών».

«Σε τελική ανάλυση, υπάρχει μόνο περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων κοινωνικών κατοικιών. Αυτό θα αύξανε ακόμη περισσότερο τον χρόνο αναμονής για ένα άτομο που αναζητά σπίτι», αναφέρει το ρεπορτάζ του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail