Η Βρετανία πρέπει να χτίσει 18 πόλεις στο μέγεθος του Μπέρμιγχαμ τα επόμενα 20 χρόνια λόγω ρυθμού μετανάστευσης!

pixabay / philwild
Freepen.gr -
Εάν η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό των 606.000 κατοίκων ετησίως, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου θα ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια μέχρι το 2046 και η κυβέρνηση θα χρειαστεί να χτίσει άλλες 18 πόλεις στο μέγεθος του Μπέρμιγχαμ μόνο και μόνο για να συμβαδίσει με τη ζήτηση στέγης. αποκάλυψε η έκθεση της ομάδας εκστρατείας Migration Watch UK παρουσιάζοντας την πραγματική έκταση της στεγαστικής κρίσης στη Βρετανία και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η μαζική μετανάστευση σε αυτήν.

Ένα ενημερωτικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Migration Watch UK εκτιμά ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να χτίσει μεταξύ 6 και 8 εκατομμυρίων νέων κατοικιών πριν από τα μέσα του αιώνα.

Περίπου 233.000 νέα σπίτια κατασκευάστηκαν το 2021/2022, σύμφωνα με έκθεση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Κοινοτήτων, που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να χτίζει 50 τοις εκατό περισσότερα νέα σπίτια το χρόνο με συνέπεια για δύο δεκαετίες για να καλύψει τη ζήτηση που τροφοδοτείται από τη μαζική μετανάστευση.

Η εφημερίδα τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα μετανάστευσης στη Βρετανία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες «έχουν επιδεινώσει τη στεγαστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο εισάγοντας σημαντική πρόσθετη ζήτηση όταν δεν υπάρχουν ήδη επαρκή διαθέσιμα καταλύματα».
Ανέφερε ότι ο αριθμός των ιδιωτικών νοικοκυριών με επικεφαλής άτομα που γεννήθηκαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 1990 και 2019, αυξήθηκε από 7 τοις εκατό των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου το 1990 σε 15 τοις εκατό το 2019.

Με τον τρέχοντα ρυθμό των νέων αφίξεων, 15 έως 18 πόλεις στο μέγεθος του Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αγγλίας, θα πρέπει να χτιστούν μόνο για να εξυπηρετούν τους νεοφερμένους, «χωρίς καν να καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες στέγασης του βασικού πληθυσμού».

«Πού θα χτίζονταν όλα αυτά τα σπίτια; Ποιες περιοχές φυσικής ομορφιάς θα έπεφταν θύματα της μπουλντόζας αν συνέβαινε αυτό;» αναρωτιέται το Migration Watch UK.

* πληροφορίες RΕΜΙΧ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail