Ιράν και Βενεζουέλα υπογράφουν 19 συμφωνίες συνεργασίας εκτοξεύοντας το διμερές εμπόριο στα 20 δις δολάρια

Freepen.gr -
Το Ιράν και η Βενεζουέλα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αυξήσουν τον όγκο του διμερούς εμπορίου στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raeisi επισκέπτεται τη χώρα στο πρώτο σκέλος της περιοδείας του σε τρία έθνη της Λατινικής Αμερικής.

Η ανακοίνωση έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν ο Ραεΐσι και ο ομόλογός του από τη Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, στο Καράκας τη Δευτέρα, μετά τις διμερείς συνομιλίες των δύο αρχηγών κρατών, γράφει το presstv.ir.

«Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Ραΐσι.

«Ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ του Ιράν και της Βενεζουέλας θα αυξηθεί στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρώτο χρόνο, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε δεύτερο χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν.

Ο Ραεΐσι σημείωσε ότι οι σχέσεις της Τεχεράνης με το Καράκας δεν είναι συνηθισμένες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν στρατηγική φύση.

«Η ύπαρξη κοινών συμφερόντων, θέσεων και εχθρών βοήθησε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στη στρατηγική της», είπε ο Ραΐσι.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail