Το βεληνεκές του ιρανικού υπερηχητικού πυραύλου θα μπορούσε να επεκταθεί στα 2.000 χιλιόμετρα, λέει ο ανώτερος διοικητής

Freepen.gr - Σε δηλώσεις σε τελετή στη βόρεια επαρχία του Μαζανταράν, ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ τόνισε τις προόδους της χώρας στην αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πυραύλων.

«Σήμερα, έχουμε επιτύχει όλες τις πολύπλοκες τεχνολογίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Χατζιζαντέχ όπως γράφει το tasnimnews.com.

Ο ανώτερος διοικητής αναφέρθηκε στην πρόσφατη αποκάλυψη του υπερηχητικού πυραύλου Fattah και είπε ότι η μελλοντική του έκδοση μπορεί να έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων.

Συνέχισε λέγοντας πως ο ιρανικός λαός θα ακούσει σύντομα περισσότερα καλά νέα στον τομέα της πυραυλικής ισχύος της χώρας.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Fattah αποκαλύφθηκε από την IRGC σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη στις 6 Ιουνίου.   

Το βλήμα, το όνομα του οποίου επέλεξε ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεϊέντ Αλί Χαμενεΐ, έχει βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρων.

Η κεφαλή του πυραύλου έχει έναν σφαιρικό κινητήρα που λειτουργεί με στερεό καύσιμο με ένα κινητό ακροφύσιο που επιτρέπει στο βλήμα να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Νωρίτερα, ο ταξίαρχος Hajizadeh είχε πει ότι ο εγχώριος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος είχε υποβληθεί σε όλες τις δοκιμές.

Ο νέος πύραυλος μπορεί να διαπεράσει όλα τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας και να χτυπήσει τα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail