«Η Ελλάδα είναι κοντά στην αγορά 40 μαχητικών F-35 Lightning II»

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η Ελλάδα είναι κοντά στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II. Η επίσημη αίτηση υποβλήθηκε το καλοκαίρι του 2022, γράφει το defense-arabic.com, αναφέροντας πως τον Ιούνιο του 2022, η Ελλάδα έκανε παραγγελία για 20 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς με δυνατότητα προσθήκης άλλων 20 μαχητικών.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από τον γερουσιαστή Robert Menendez. Και τώρα ο Τζέιμς Ρις, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, υπέγραψε το έγγραφο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μπορεί να στείλει αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για έγκριση της συμφωνίας. Η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει το πρώτο της F-35 το 2028. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2033.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail