Η Γερμανία χρυσώνει το Ισραήλ με 4,3 δις δολάρια για να αγοράσει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Arrow-3

Freepen.gr - Η Γερμανία βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Arrow-3. Η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την προθυμία της να αγοράσει το σύστημα ήδη από τον Μάρτιο του 2022.

Το Arrow 3 είναι το «ανώτερο στρώμα» του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Το σύστημα χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση πυραύλων μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς σε υψόμετρα έως 100 km. Το σύστημα είναι επίσης ικανό να καταρρίπτει βαλλιστικούς στόχους εκτός της ατμόσφαιρας.

Η Γερμανία σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση αργότερα φέτος. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο έγγραφο που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών για τη Βουλή.

Προηγουμένως, υπήρχαν πληροφορίες πως η Γερμανία θα πλήρωνε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,23 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Arrow-3. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η συμφωνία θα είναι ύψους 4 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολάρια). Επιπλέον, το συμβόλαιο περιλαμβάνει προκαταβολή περίπου 560 εκατομμυρίων ευρώ (600 εκατομμύρια δολάρια).

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow-3 έχει προγραμματιστεί για παράδοση το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail