Το 50% των ουκρανικών αρμάτων μάχης Leopard που δώρισε η Φινλανδία καταστράφηκαν στην αντεπίθεση

Freepen.gr - Εν μέσω ισχυρισμών των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για την καταστροφή ουκρανικών αρμάτων μάχης Leopard 2, υπάρχουν αναφορές ότι το Κίεβο έχασε περίπου το 50% των οχημάτων εκκαθάρισης ναρκών Leopard-2R (MCV) στην τελευταία του αντεπίθεση, γράφει το defense-arabic.com.

Η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις προφανώς κατέστρεψαν τρία φινλανδικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι μοιράστηκαν φωτογραφίες των κατεστραμμένων οχημάτων στα κανάλια τους στο Telegram μετά τη μάχη.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ήταν εύκολο να αναγνωριστούν τα φινλανδικά τανκς επειδή τα Leopard 2 που παρείχε το Ελσίνκι στο Κίεβο είναι ουσιαστικά τεθωρακισμένα οχήματα εκκαθάρισης ναρκών με τοποθετημένο νάρκες.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τουλάχιστον έξι Leopard 2R στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail