Η ΕΕ σχεδιάζει να προσφέρει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ!

pixabay / geralt
Freepen.gr -
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.

Η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών της ουκρανικής κυβέρνησης και θα πληρώσει για τις επείγουσες προτεραιότητες ανασυγκρότησης, ανέφεραν.

Το νέο πακέτο βοήθειας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, γράφει το πρακτορείο. Ωστόσο, το έγγραφο μπορεί ακόμα να τροποποιηθεί.

Πηγές του Οργανισμού σημείωσαν πως η βοήθεια θα προσφερθεί με τη μορφή επιχορηγήσεων, δανείων με ευνοϊκούς όρους και εγγυήσεων.

Σύμφωνα με έναν συνομιλητή, το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από συνεισφορές των κρατών μελών, αντί για δάνεια της αγοράς.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες εξετάζουν επίσης επιλογές για τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Οι πηγές διευκρίνισαν πως το τρέχον πακέτο στοχεύει να συνδυάσει τη βοήθεια που χρησιμοποιείται για την πληρωμή μισθών, συντάξεων και ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών με δαπάνες που σχετίζονται με την ανοικοδόμηση των απαραίτητων υποδομών.

Τα μετρητά θα καταβληθούν υπό τον όρο ότι η Ουκρανία θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, τονίζει η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail