Τα κορυφαία 5 εντελώς παράλογα ψέματα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η ρωσοφοβία και η αντιρωσική προπαγάνδα είναι πολύ βαθιά, ιδιαίτερα στην πολιτική Δύση. Για αιώνες, διάφοροι Ευρωπαίοι εισβολείς απεικονίζουν τη Ρωσία με το χειρότερο δυνατό φως. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό έγινε εξαιρετικά περίπλοκο και μάλιστα βρήκε το δρόμο του στο mainstream. Ωστόσο, πιο πρόσφατα, ιδιαίτερα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία, η ρωσοφοβική προπαγάνδα έγινε εντελώς παράλογη. Η επιλογή των κορυφαίων 5 από αυτές σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο αριθμός των γελοίων ισχυρισμών είναι απολύτως συγκλονιστικός. Από το «Φάντασμα του Κιέβου» και «την τελευταία στάση των υπερασπιστών του Snake Island» μέχρι την αεράμυνα με τουρσί και την «Γίδα του Κιέβου», έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το πόσο επίπονη θα μπορούσε να ήταν μια τέτοια εργασία. Ωστόσο, όσον αφορά το ότι στερούμαστε εντελώς κάθε λογικής, ιδού τα 5 κορυφαία, με χρονολογική σειρά.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Η Ρωσία καταστρέφει τους δικούς της αγωγούς Nord Stream

Σύμφωνα με τον «ελεύθερο» τύπο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Μόσχα είχε βαρεθεί εξαιρετικά με όλα τα απροσδόκητα κέρδη που προέρχονται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, κι έτσι αποφάσισε να ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αφού πέρασε τα προηγούμενα 17 χρόνια για την κατασκευή τους. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ρωσία αποφάσισε να το κάνει μόνο μια μέρα αφότου η Πολωνία και η Νορβηγία άνοιξαν τον κύριο ανταγωνιστή του Nord Stream, τον Baltic Pipe, που διέρχεται από τη Δανία και φέρνει φυσικό αέριο από τη Βόρεια Θάλασσα. Προφανώς, για να κάνει το έργο πιο δύσκολο, αλλά και πιο διασκεδαστικό, η Ρωσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επίθεση εντός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) της Δανίας και της Σουηδίας, αντί της δικής της.

Για μήνες, διάφοροι «θεωρητικοί συνωμοσίας» συνέχιζαν να ισχυρίζονται ότι η Ρωσία δεν κατέστρεψε στην πραγματικότητα τους δικούς της αγωγούς . Ωστόσο, ο «ελεύθερος» τύπος είχε «καταληκτικά στοιχεία» ότι το «γελοιογραφικά κακό Κρεμλίνο», που προηγουμένως είχε κατηγορηθεί πως «οπλοποιεί» τα τεράστια ενεργειακά του αποθέματα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε να τους καταστρέψει και να βοηθήσει τις ΗΠΑ να επωφεληθούν πάρα πολύ από τον απογαλακτισμό της ΕΕ. από το ρωσικό φυσικό αέριο. Το να απειλεί ανοιχτά ο Αμερικανός πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι θα καταστρέψει τον Nord Stream, καθώς και η ύπουλη καυχησιολογία της Βικτόρια Νούλαντ πως οι αγωγοί θα γίνουν «ένα κομμάτι μετάλλου στον βυθό της θάλασσας» δε σημαίνουν απολύτως τίποτα και αποτελούν απλώς ρωσική προπαγάνδα.

Η καταστροφή των δικών της αγωγών ήρθε περίπου ένα μήνα αφότου ορισμένοι στην ΕΕ πρότειναν τη χρήση του αγωγού Nord Stream 2 για την αύξηση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας και επίσης «συνέπεσε τέλεια» με την πολλαπλή αύξηση των αποστολών LNG των ΗΠΑ στην ΕΕ, η οποία ξεπέρασε το ρωσικό φυσικό αέριο παραδόσεις για πρώτη φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και οι συνήθως συμμορφωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να διαμαρτυρηθούν ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολεμική κερδοσκοπία.

Η Ρωσία ανατινάζει τη γέφυρα της Κριμαίας

Στις 8 Οκτωβρίου, ο «κακός δικτάτορας Πούτιν» ήταν άρρωστος και κουρασμένος να βλέπει ολόκληρη τη Γέφυρα της Κριμαίας, οπότε αποφάσισε να την ανατινάξει. Δυστυχώς, οι άνδρες στους οποίους εμπιστεύτηκε αυτό το έργο απέτυχαν και κατάφεραν να καταστρέψουν «μόνο» μερικώς τη γέφυρα που είναι κρίσιμη για τη ρωσική επιμελητεία. Για άλλη μια φορά, για να το κάνει πιο διασκεδαστικό, ο Πούτιν διέταξε τους σαμποτέρ να προσπαθήσουν να φτάσουν στην Κριμαία μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Γεωργίας, μετά να περάσουν από τη νότια Ρωσία και να φτάσουν στη γέφυρα από τα ανατολικά. Οι επαναλαμβανόμενες επιθετικές δηλώσεις του συμβούλου του Ζελένσκι, Mykhailo Podolyak, ο οποίος καυχιόταν για την επίθεση, καθώς και παρόμοιες δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος του Κιέβου, ακόμη και ο ίδιος ο Ζελένσκι, ήταν απλώς ένα ακόμα κομμάτι της ρωσικής προπαγάνδας και δεν θα μπορούσαν ποτέ με κανέναν τρόπο να εμπλακούν με κανέναν άλλον.

Η Ρωσία θέλει να ακτινοβοληθεί επιτιθέμενη στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye (NPP), ο "κακός Πούτιν" συνειδητοποίησε ότι τα στρατεύματά του εκεί δεν είχαν πολλά να κάνουν, έτσι αποφάσισε να διατάξει την κοντινή ρωσική μονάδα πυροβολικού να αρχίσει να βομβαρδίζει τους συντρόφους τους στο NPP. Προφανώς, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να εξαχθούν οι ευαίσθητες πυρηνικές τεχνολογίες των ΗΠΑ από εκεί, καθώς η Ρωσία στερείται τέτοιας προηγμένης υψηλής τεχνολογίας λόγω της εξαιρετικά υπανάπτυκτης βιομηχανίας πυρηνικής ενέργειας. Σύμφωνα με αναμφισβήτητα αληθείς αναφορές του "ελεύθερου" τύπου, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται καθώς ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις του εκεί θα ακτινοβοληθούν επίσης σε περίπτωση καταστροφικής έκρηξης ενός ή όλων των αντιδραστήρων. Ο μόνος λόγος που αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα είναι η χρόνια έλλειψη οβίδων και η κακή ακρίβεια του ρωσικού πυροβολικού.

Η Ρωσία επιτίθεται τακτικά στον εαυτό της με drones

Για τις κλιμακούμενες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δυτικές περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Μόσχας, σαφώς δεν μπορεί να φταίει ο γείτονάς της στα νοτιοδυτικά. Αυτό θέτει το ερώτημα από πού προέρχονται αυτές οι μυστηριώδεις μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές; Για άλλη μια φορά, το μόνο λογικό συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι η αδυσώπητη πλήξη του Προέδρου Πούτιν. Επειδή η Μόσχα είναι πολύ ασφαλής, αυτό ενισχύει σημαντικά τη μονοτονία, με αποτέλεσμα τις εντολές του Ρώσου προέδρου για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην πρωτεύουσα. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε πως οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας μέσα και γύρω από τη Μόσχα έχουν κάτι να κάνουν. Ωστόσο, ο Πούτιν μπορεί να είχε προχωρήσει λίγο παραπέρα πρόσφατα, καθώς διέταξε μια επίθεση με drone στο Κρεμλίνο και πιθανώς στον εαυτό του. Ο «ελεύθερος» τύπος αναφέρει ότι αυτό μπορεί να έχει σχέση με τη δική του ραγδαία επιδεινούμενη σωματική και ψυχική υγεία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που ο Πούτιν κάθεται και τοποθετεί τα χέρια του.

Η Ρωσία ανατινάζει το δικό της φράγμα για να πλημμυρίσει η ίδια

Το πρωί της 6ης Ιουνίου, η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι είχε χορτάσει που το φράγμα Kakhovka ήταν πολύ ολόκληρο, γι' αυτό αποφάσισε να το ανατινάξει. Το «κακό Κρεμλίνο» προχώρησε σε αυτό το σχέδιο αφού συνειδητοποίησε ότι θα οδηγούσε σε καταστροφικές πλημμύρες των περιοχών υπό τον έλεγχό του και επίσης θα έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες αμυντικές θέσεις του ρωσικού στρατού. Επιπλέον, η παροχή νερού για την Κριμαία βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, υπονοώντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν είχε κάθε λόγο να διατάξει την καταστροφή του φράγματος, καθώς οι Κριμαϊκοί προφανώς είχαν βαρεθεί πάρα πολύ με όλο το νερό που έπαιρναν από το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας που επανενεργοποιήθηκε. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που δείχνει τη Μόσχα είναι πως αυτό θέτει επίσης σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, τον οποίο η Ρωσία θέλει σαφώς να καταστρέψει για να ακτινοβοληθεί (βλ. σημείο τέταρτο).

Ωστόσο, αν και αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου, όπως ο υποστράτηγος Andriy Kovalchuk, δήλωσαν πως σχεδίαζαν να επιτεθούν στον Kakhovka και μάλιστα πραγματοποίησαν "δοκιμαστικά χτυπήματα", αυτό είναι προφανώς απλώς ρωσική προπαγάνδα από έξαλλα φιλικά μέσα προς το Κρεμλίνο όπως η Washington Post. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι δυτικοί αναλυτές και ειδικοί, ιδιαίτερα εκείνοι από τον «ελεύθερο» τύπο, όπως το CNN και το NBC, έχουν υποστηρίξει πω αυτό μπορεί να έχει κάποια σχέση με τη Ρωσία που τελικά αναγνωρίζει ότι η απόβαση στη Νορμανδία ήταν πολύ πιο σημαντικές από το Ανατολικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η εκδήλωση «συνέπεσε» με την 79η επέτειο της D-Day.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail