Το Κίεβο έχασε περίπου 7.500 στρατιώτες σε επίθεση σε τρεις κατευθύνσεις

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/TASS
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περίπου 7.500 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τις 4 Ιουνίου στις προσπάθειές του να επιτεθεί στις περιοχές του νότιου Ντόνετσκ, του Ζαπορόζιε και του Ντόνετσκ, ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις νότιου Ντονέτσκ, Ζαπορόζιε και Ντόνετσκ και συνέχισαν να έχουν μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, είπε ο στρατηγός σε ενημέρωση για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Συνολικά, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει περίπου 7.500 άτομα που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μόνο στην πρώτη γραμμή από τις 4 Ιουνίου, χωρίς να υπολογίζονται οι στρατιώτες που εξουδετερώθηκαν σε επιδρομές από τα ρωσικά όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και αεροσκάφη που επιχείρησαν βαθιά στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Konashenkov.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτυπήματα ακριβείας με θαλάσσια και αερομεταφερόμενα όπλα με στόχο εφεδρεία του ουκρανικού στρατού, χώρους ανάπτυξης μισθοφόρων, αποθήκες ξένων όπλων και εξοπλισμού την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail