Γερμανία: 900.000 παιδιά μεταναστών λαμβάνουν κρατικά επιδόματα, ο αριθμός των ανήλικων αλλοδαπών σχεδόν τριπλασιάστηκε από το 2010

Παιδιά μετανάστες παίζουν σε έναν δρόμο καθώς η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock επισκέπτεται ένα κοινοτικό κέντρο για Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες, στην Άγκυρα, Τουρκία, Σάββατο 30 Ιουλίου 2022. (ΑΡ Photo/Βurhan Οzbilici)
Freepen.gr -
Ο αριθμός των ανήλικων αλλοδαπών στη Γερμανία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και ο αριθμός αυτών των παιδιών που λαμβάνουν κρατικά επιδόματα έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από αίτημα του βουλευτή της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Ρενέ Σπρίνγκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, υπάρχουν τώρα 888.218 ανήλικοι αλλοδαποί, ενώ το 2010, ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 303.962, που σημαίνει ότι αυτός ο πληθυσμός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε 13 χρόνια. Επιταχύνθηκε επίσης ραγδαία από το 2015, όταν η τότε καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) άνοιξε τα σύνορα στους Σύριους μετανάστες, με αποτέλεσμα ένα κύμα άνω του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων να φθάσουν στη χώρα.

Εκείνη την εποχή, ο αριθμός των ανήλικων αλλοδαπών ήταν μόλις 376.040 — και το επίδομα του πολίτη, που είναι αυτό που ονομάζεται πρόνοια στη Γερμανία, ονομαζόταν ακόμα Hartz IV. Από εκείνο το σημείο, ο αριθμός των ανήλικων αλλοδαπών αυξήθηκε κατά 136 τοις εκατό.

Ωστόσο, ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από ό,τι εκ πρώτης όψεως, διότι οι μετανάστες που έχουν ήδη λάβει τη γερμανική υπηκοότητα ή εκείνοι που έχουν διπλή υπηκοότητα δεν υπολογίζονται σε αυτούς τους αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των ανήλικων ατόμων με αλλοδαπό υπόβαθρο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, πιθανώς πάνω από 1 εκατομμύριο.

Συνολικά, 2,2 εκατομμύρια ανήλικοι χωρίς γερμανική υπηκοότητα ζουν στη Γερμανία από τα τέλη του 2022 και το 40,2 τοις εκατό από αυτούς λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια. Όπως έχει αναφέρει προηγουμένως το Remix News, το γερμανικό σχολικό σύστημα παρουσιάζει ολοένα και περισσότερο παιδιά που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, με το 38 τοις εκατό όλων των γερμανικών παιδιών σχολικής ηλικίας να έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail