Από τη Φρανκφούρτη στο Ντουμπάι σε 90 λεπτά;

Freepen.gr - Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε που η εποχή της εμπορικής υπερηχητικής πτήσης έφτασε στο τέλος της με το τελευταίο Concorde να προσγειώνεται σε αεροδρόμιο στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Μια ευρωπαϊκή startup που αναπτύσσει υπερηχητικά αεροσκάφη έχει υποσχεθεί χρόνους πτήσης όπως η Φρανκφούρτη στο Σίδνεϊ σε 4 ώρες και 15 λεπτά ή το Μέμφις στο Ντουμπάι σε 3 ώρες και 30 λεπτά, σημειώνει το defense-arabic.com.

Η ιδέα Destinus είναι πτήση με υδρογόνο με μεγαλύτερη από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, μειώνοντας τη διάρκεια πτήσης σε λιγότερο από το ένα τέταρτο του τρέχοντος εμπορικού αεροπορικού ταξιδιού.

Με έδρα την Ελβετία με μια ομάδα περίπου 120 εργαζομένων σε όλη την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η Destinus ιδρύθηκε το 2021 αλλά έχει σημειώσει ταχεία επιτυχία. Τα δύο πρωτότυπά του πραγματοποίησαν επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμές πτήσης με υδρογόνο. Το τρίτο πρωτότυπο - Destinus 3 - έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια πτήση του μέχρι το τέλος του έτους.

Το υδρογόνο θα είναι το καύσιμο της επιλογής του Destinus, επειδή είναι μια καθαρή, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, ολοένα και πιο φθηνή στην παραγωγή και ικανή να το βοηθήσει να επιτύχει την ταχύτητα και τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες του εγχειρήματος. 

Το Destinus θα διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση και μπορεί να πετάξει από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία με 5 Mach. Η χρήση κηροζίνης σημαίνει ότι το σκάφος θα γίνει πολύ βαρύ, ενώ το υδρογόνο είναι πολύ ελαφρύ σε σύγκριση. Το υδρογόνο έχει επίσης υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τα συμβατικά καύσιμα αεριωθουμένων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail