Γαλλία: Σχεδόν οι μισοί αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας είναι μετανάστες, το 90% αυτών προέρχονται από την Αφρική

pixabay / Pexels
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι μετανάστες αποτελούν σχεδόν τους μισούς Γάλλους αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας, ενισχύοντας τους επικριτές που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες, στο σύνολό τους, δεν αποτελούν στην πραγματικότητα καθαρό όφελος για τις δυτικές οικονομίες, αλλά καταλήγουν να αποτελούν τεράστιο οικονομικό βάρος.

Στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών της Γαλλίας (INSEE) δείχνουν ότι οι μετανάστες υπερεκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των αιτούντων για επιδόματα διατροφής, με το 44% να είναι μετανάστες, σε σύγκριση με το 10 τοις εκατό οποιουδήποτε μητροπολιτικού πληθυσμού κατά μέσο όρο. Ωστόσο, αυτό το μερίδιο μπορεί να είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο από αυτό που υποδεικνύει το INSEE, καθώς ο οργανισμός βασίζει αυτόν τον αριθμό μόνο στον αριθμό των ατόμων που συμπλήρωσαν την έρευνα για την επισιτιστική βοήθεια. Περιλάμβανε επίσης μόνο όσους μπορούσαν να απαντήσουν στις έρευνές τους στα γαλλικά.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε ένα ερωτηματολόγιο αυτοδιαχειριζόμενο στα αγγλικά σε μη γαλλόφωνους, αλλά πολύ λίγα άτομα συμφώνησαν ακόμη και να το συμπληρώσουν, οπότε το INSEE αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail