Το AfD απέχει πλέον 6,5% από το CDU και την κορυφή στη Γερμανία σε νέα δημοσκόπηση

Freepen.gr - Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι πιο δημοφιλές στους ψηφοφόρους από ποτέ, φτάνοντας στο 20% των ψήφων στην τελευταία δημοσκόπηση της Κυριακής, που δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα από το INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild. Το AfD δεν έχει φτάσει ποτέ σε αυτό το επίπεδο σε δημοσκόπηση του INSA στο παρελθόν, με την σταθερή εβδομαδιαία άνοδο της δημοτικότητά του να κλονίζει το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το AfD βελτιώθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, αφήνοντάς το ισόβαθμο με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και μόλις 6,5 μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU).

Στη δημοσκόπηση, το CDU και το FDP έχασαν το καθένα μισή ποσοστιαία μονάδα, φέρνοντας και τα δύο κόμματα στο 26,5 και 7,5 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Οι πολιτικοί του AfD πανηγύρισαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με τον Μάρτιν Χες να αναρτά στο Twitter: «Ρεκόρ! Στην έρευνα «Sunday Question» από το Ινστιτούτο Insa, το AfD μας φτάνει στο 20 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο. Αυτό μας φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το κυβερνών SPD και μόλις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από την Ένωση».

Ίσως εξίσου σημαντική για το AfD με το πρόσφατο υψηλό δημοσκοπικό του είναι η αύξηση του δυναμικού των ψηφοφόρων, ή με άλλα λόγια, ο αριθμός των ψηφοφόρων που είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν για το κόμμα. Αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά από έτος σε έτος, με το 30 τοις εκατό των Γερμανών να δηλώνουν τώρα ότι θα μπορούσαν να φανταστούν να ψηφίσουν υπέρ του AfD.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail