An-124: Ο Καναδάς κατάσχεσε το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο από τους Ρώσους και το παραδίδει στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η καναδική κυβέρνηση θα παραδώσει στην Ουκρανία το ρωσικό φορτηγό αεροπλάνο Antonov An-124 που κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο πέρυσι.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε: «Σήμερα, χάρη στη νομοθεσία που ψηφίσαμε, κατασχέσαμε αυτό το αεροσκάφος που ανήκε στη Ρωσία και ξεκινήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς αυτών των περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία, ώστε η Ρωσία να μην τα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά για υποστήριξη του πολέμου».

Αφού οι Ρώσοι κατέστρεψαν το An-225 Mriya όταν βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Gostomel στα περίχωρα του Κιέβου στις αρχές του πολέμου, το An-124 κατείχε τον τίτλο του μεγαλύτερου αεροσκάφους σε υπηρεσία στον κόσμο.

Αυτό το μεγάλο τετρακινητήριο αεροπλάνο κρατήθηκε από τότε που προσγειώθηκε στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2022. Προσγειώθηκε δύο ώρες πριν ο Καναδάς κλείσει τον εναέριο χώρο του στα ρωσικά αεροπλάνα. 

Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι ανήκει σε θυγατρική της Volga-Dnepr Airlines LLC και του Volga-Dnepr Group, δύο οντοτήτων που επιβλήθηκαν πρόσφατα κυρώσεις από τον Καναδά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail