Οι Γαλλικές Αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της τ. συζύγου του μακελάρη του Annecy

Freepen.gr - Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, στη γαλλική πόλη Annecy στις 8 Ιουνίου, θα μπορούσε να είχε σταματήσει εάν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν λάβει υπόψη την προειδοποίηση της πρώην συζύγου του δράστη.

Η πρώην σύζυγος του Abdalmasih Hanoun, η οποία είναι και η ίδια συριακής καταγωγής, λέει πως προειδοποίησε τις γαλλικές και ελβετικές αρχές για τον πρώην σύζυγό της μήνες πριν από την επίθεση. Ωστόσο, αυτές οι αρχές την αγνόησαν, σύμφωνα με τη γυναίκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ένας φίλος της συζύγου είπε: «Θα έπρεπε να την είχαν ακούσει όταν επικοινώνησε μαζί τους. Ίσως θα μπορούσε να είχε σταματήσει».

Πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Χανούν φέρεται να πολέμησε στον συριακό εμφύλιο πόλεμο και ήταν ο μόνος επιζών της μονάδας του στον στρατό, ενώ οι άλλοι σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές. Όταν η Σουηδία του αρνήθηκε την υπηκοότητα, άφησε τη σύζυγό του και την τρίχρονη κόρη του πριν από οκτώ μήνες και προσπάθησε να ζητήσει άσυλο στην Ελβετία και τη Γαλλία. Τέσσερις ημέρες αφότου η αίτησή του απορρίφθηκε στη Γαλλία, ακολούθησε το αμόκ με το μαχαίρι στο Annecy. Πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail