Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ αγνοούν τους λόγους που οδήγησαν σε κρίση στον έλεγχο των εξοπλισμών

Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών
Freepen.gr - Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ συνεχίζουν να προσποιούνται ότι η κρίση στον έλεγχο των εξοπλισμών δεν συνδέεται με την πολιτική της Ουάσιγκτον που είναι εχθρική προς τη Μόσχα, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο σχόλιό της σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

"Διαπιστώνουμε πως δεν υπήρχαν βασικά νέα σημεία που θα είχαν απήχηση στις ανησυχίες της Ρωσίας και θα λάμβαναν υπόψη τις θέσεις μας. Μιλάμε για τις ίδιες παλιές εκκλήσεις προς τη Ρωσία να επαναλάβει αμέσως τη συνεργασία με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων, συμπεριλαμβανομένης, ειδικότερα, της ανάπτυξης μιας νέας συνθήκης που θα αντικαθιστούσε το New START, το οποίο λήγει το 2026. Να ξαναρχίσει με αμερικανικούς όρους φυσικά», σημείωσε.

«Αν και ο Τζέικ Σάλιβαν προσπάθησε να τυλίξει αυτές τις κλήσεις σε ένα πιο πολύχρωμο πακέτο και μάλιστα περιέγραψε ορισμένα «μπόνους» που, προφανώς, υποτίθεται ότι θα τις έκαναν πιο ελκυστικές για τη Ρωσία, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να αγνοεί τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση σε αυτό. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ συνεχίζουν να προσποιούνται πως αυτή η κρίση δε συνδέεται με την κατάφωρα εχθρική πολιτική απέναντί ​​μας, η οποία τελικά πήρε τη μορφή ενός ολοκληρωτικού υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, για τη Μόσχα δε σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν τον στόχο τους να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και να την εξαλείψουν αποτελεσματικά από τη διεθνή σκηνή ως κυρίαρχο και ισότιμο πολιτικό παράγοντα. 

"Θα ήταν αδύνατο να αποσυνδέσουμε τις πτυχές του ελέγχου των όπλων από το γενικό πολιτικό πλαίσιο, όπως πρότεινε να γίνει ο Τζέικ Σάλιβαν. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες εδώ. Και πρέπει να επισημάνουμε την εμπειρία του Ψυχρού Πολέμου: από τότε, περάσαμε πολλές άλλες βήματα και μάθαμε πολλά, επομένως δεν θα επιτρέψουμε την επανάληψη των προηγούμενων λαθών μας», είπε η εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail