Οι ουκρανικές δυνάμεις εξοντώθηκαν πριν φτάσουν στην κύρια ρωσική άμυνα

Freepen.gr - Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται στα νότια μέτωπα της Ουκρανίας. Μετά από μια εβδομάδα σκληρών μαχών και φρικιαστικών απωλειών, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε τελικά να επιτύχει κάποια τακτικά κέρδη.

Όπως γράφει το southfront.org, στην πρώτη γραμμή του Ζαπορόζιε, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να καταλάβει αρκετούς οικισμούς νότια της Βελίκαγια Νοβοσέλκα. Η ουκρανική προέλαση κατέστη δυνατή αφού οι ρωσικές μονάδες υποχώρησαν στην εκ των προτέρων προετοιμασμένη αμυντική γραμμή για να αποφύγουν την περικύκλωση. Ως αποτέλεσμα, το πρωί της 12ης Ιουνίου, τα χωριά Neskuchnoye, Blagodatnoye και Storozhevoye τέθηκαν υπό ουκρανικό έλεγχο. Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε την άμυνα κατά μήκος των βόρειων προαστίων της Makarovka και του Urozhaynoye. Οι μάχες συνεχίζονται και ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κινηθεί νοτιότερα.

Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Novodonetsky απέτυχαν και το χωριό παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης να χτυπήσουν τη ρωσική ομάδα από τη δυτική πλευρά. Τα χωριά Levadnoye και Novodarovka σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται τώρα στη γκρίζα ζώνη. Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους. Ένα φράγμα ανατινάχθηκε κοντά στο χωριό Novodarovka. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο όχθες του τοπικού ποταμού πλημμύρισαν, γεγονός που θα καθυστερήσει ελαφρώς την ουκρανική επίθεση.

Σε άλλα μέτωπα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πέτυχαν καμία επιτυχία.

Η τακτική επιτυχία των ουκρανικών μονάδων πληρώθηκε από μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων στρατιωτών και δεκάδων τεμαχίων κατεστραμμένου δυτικού εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική άμυνα στην περιοχή Zaporozhye περιλαμβάνει πολυεπίπεδες οχυρώσεις και οι ουκρανικές μονάδες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να φτάσουν στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Η άμυνα των χωριών νότια της Velikaya Novoselovka από τον ρωσικό στρατό ήταν απαραίτητη για να εντοπιστούν εκ των προτέρων και να προκληθούν οι μέγιστες ζημιές στις ουκρανικές μονάδες που προχωρούσαν στην εμπροσθοφυλακή.

Η κύρια γραμμή της ρωσικής άμυνας βρίσκεται κοντά στην πόλη Staromlinovka, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο στη διασταύρωση πολλών σημαντικών δρόμων στην περιοχή.

Η λεγόμενη Γραμμή Σουροβικίν, που πήρε το όνομά της από τον πρώην διοικητή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, βρίσκεται επίσης πίσω από τον οικισμό. Αυτή η γραμμή άμυνας περιλαμβάνει μια σειρά από οχυρώσεις, αντιαρματικές δομές και ναρκοπέδια. Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει ακόμη να φτάσουν σε αυτό το ορόσημο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι επιθετικές δυνατότητες των αντιμαχόμενων πλευρών παρεμποδίστηκαν από την κακοκαιρία σε αρκετούς τομείς του μετώπου. Οι βροχές επιβραδύνουν την προέλαση των δυτικών αρμάτων μάχης. Ωστόσο, η ομίχλη και η κακοκαιρία μειώνουν επίσης τις αμυντικές δυνατότητες των ρωσικών στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones και αεροσκαφών, που έχουν γίνει σαφές πλεονέκτημα για τον ρωσικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail