«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν είναι αγελάδες για άρμεγμα» – Αυστριακοί συντηρητικοί καταγγέλλουν τις δαπάνες της ΕΕ για την Ουκρανία

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνει κάθε λογικό όριο και αποτελεί πολιτική αποτυχία εκ μέρους των Βρυξελλών, λέει ο ευρωβουλευτής Harald Vilimsky, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πολιτικός αντιδρούσε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να παράσχουν συνολικά 50 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια στην Ουκρανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει εμπλέξει βαθιά την ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επιπλέον, με τη συμφωνία των Πρασίνων, δημιούργησε ένα κρατικό μέγα-πρόγραμμα που επιβάλλει τεράστιο βάρος στους ευρωπαίους πολίτες. Η γραφειοκρατία της ΕΕ υπό την ηγεσία της von der Leyen θέτει συνεχώς νέους (πολεμικούς) στόχους, τους οποίους στη συνέχεια θέλει να χρηματοδοτήσει. Πρέπει τώρα να πούμε ξεκάθαρα σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι φτάνει πια», είπε ο πολιτικός του FPÖ.

Το FPÖ υποστηρίζει σθεναρά ότι η ΕΕ πρέπει να αρκεστεί στον υφιστάμενο προϋπολογισμό, να προσαρμόσει ανάλογα τα καθήκοντά της και, εάν είναι απαραίτητο, να επιστρέψει εξουσίες στα κράτη μέλη.

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πρέπει να γίνουν αγελάδες αρμέγματος για τις παντοδύναμες φαντασιώσεις των Βρυξελλών», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail